Hirdetés

Búcsúzik a legolcsóbb YouTube Premium csomag



|

Valószínűleg még azelőtt kukázzák a Premium Lite-ot, hogy egyáltalán tudomást szereztél volna róla.

Hirdetés

Kellemetlen fejleményeket hozott ez az év a YouTube-felhasználóknak, hiszen miközben a platform hadat üzent a népszerű asztali reklámblokkolóknak, a nyár során a hirdetésmentességet kínáló YouTube Premium-előfizetés havidíját is feljebb tornázta három dollárral.

A jó hír, hogy az áremelés még mindig nem jutott el a magyar piacra, így itt továbbra is havi 1790 forinttól férhetünk hozzá a YouTube Music-tagságot és háttérben történő mobilos lejátszást is tartalmazó tagsághoz. Hogy meddig tart ez az áldott állapot, azt továbbra sem tudni, mindeközben viszont máshol tovább fokozza a nyomást a videómegosztó a felhasználók pénztárcáján.

Hirdetés

Nemrég a The Verge számolt be róla, hogy a YouTube elkaszálja a 2021 óta elérhető Premium Lite előfizetést, amely csökkentett havidíjért kínált reklámmentességet, de YouTube Music, offline letöltés és háttérbeli lejátszás nélkül. A kedvezményes csomag csupán néhány jómódú európai országban (pl. Hollandia, Luxemburg, Norvégia) volt elérhető, de a döntés értelmében már csak október 25-ig marad a kínálatban.

Az ügyfelek választhatnak, hogy ingyenes felhasználóként, vagy teljes áras Premium-tagként folytatják, előtte viszont a YouTube egy hónapnyi ingyenes Premium-előfizetéssel támogatja az érintetteket, függetlenül attól, hogy korábban igénybe vettek-e ilyen promóciót. A szolgáltató emellett azt ígéri, hogy a továbbiakban a Premium Lite "különböző verzióin" fog dolgozni, így nem kizárt, hogy később még visszatér a budget-ajánlat.

Magyar felhasználóként egyébként nem érdemes azon bánkódni, hogy kimaradtunk a Lite-ból, a tagság ugyanis 6,99 eurót kóstált havonta, ami a hazai valutára átszámítva közel 1000 forinttal drágább, mint amennyiért nálunk - egyelőre - a normál Premium előfizetést mérik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.