Hirdetés

Donald Trump beverte az utolsó szöget a TikTok koporsójába



|

Trump bejelentette, hogy a mai naptól fogva betiltja a TikTokot az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Július elején még feltételes módban írtunk arról, hogy már Amerika is betiltaná a TikTok appot, mostanra viszont mindez valósággá vált: a CNBC-nek adott interjúja során Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke bejelentette, augusztus elsejétől, azaz a mai naptól tiltólistára kerül az országban a TikTok.

Hirdetés

Az elnök hangsúlyozta, hogy mindez ténylegesen jogában áll, és a mai nap folyamán alá is írja majd az erre vonatkozó rendeletet. Az alkalmazást ugyebár korábban például India is betiltotta, mégpedig azért, mert egyes források szerint adatbiztonsági aggályok merültek fel a TikTokkal kapcsolatban, és gyakorlatilag a felhasználók személyes információi a kínai államhoz kerülnek - Mike Pompeo amerikai külügyminiszter is ezt hangsúlyozta nemrég, és a történések fényében várható volt, hogy csak idő kérdése a most bejelentett tiltás.

A TikTok problémaköre kapcsán  egyébként nemrég az is felmerült, hogy esetleg a Microsoft megvásárolná a kínai anyacégtől, de Trump elmondta, hogy ő személy szerint ennek a megoldásnak sem örülne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.