Hirdetés

Egy lépéssel közelebb került a TikTok a betiltáshoz Amerikában



|

Újabb intézkedést szavazott meg a képviselőház, ami szigorú feltételeket állít a kínai ByteDance által birtokolt közösségi média oldal elé.

Hirdetés

Míg a napokban kiderült, hogy a TikTok egy új és különálló, elsősorban Instagrammal szembe szálló alkalmazással kacérkodik "Notes" név alatt, addig az Egyesült Államokban a platform betiltását szorgalmazó jogi huzavona is tovább folytatódott.

Tudni illik, március közepén az amerikai képviselőház elsöprő többséggel szavazta meg a TikTok betiltására irányuló törvényjavaslatot, amely előírta a platformot üzemeltető ByteDance-nek, hogy adja el az országban lévő leányvállalatát egy olyan cégnek, melyet a kormányzat is jóváhagy.

Hirdetés

A héten újabb intézkedést szavazott meg az amerikai képviselőház: egy az Izraelnek és Ukrajnának szánt segélycsomag részeként, elfogadta a betiltást célzó javaslatot.

A most elfogadott rendelkezés aláírása esetén a platformnak 270 napja lesz arra, hogy új tulajdonost találjon az Egyesült Államokban. Fontos megjegyezni, hogy ezen határidő 90 nappal hosszabbítható, amennyiben az elnök úgy ítéli, erőfeszítéseket tettek az eladás érdekében.

Tehát a TikTok egy lépéssel közelebb került a betiltáshoz. Amennyiben a szenátus megszavazza, majd az amerikai elnök aláírja, a világon harmadikként (India és Afganisztán után), az Egyesült Államokban is teljes tiltást kaphat a ByteDance rövid videós platformja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.