Hirdetés

Egy rakás pénzt követelnek Elon Musktól a Twitter kirúgott vezetői



|

Az egykori vezérigazgató Parag Agrawal és más magas rangú ex-fejesek szerint a milliárdos nem adta meg nekik, ami járt volna.

Hirdetés

A jövő hónapban lesz másfél éve, hogy hónapokig tartó pereskedést követően az üzletből kihátrálni próbáló Elon Musk végül kénytelen volt felvásárolni a Twittert, a közösségi média történetének legdrágább üzlete keretében 44 milliárd dollárt fizetve a 2006-ban útjára indított mikroblogért.

A Tesla és a SpaceX tulajdonosa azóta számos változtatást eszközölt a manapság már X néven futó oldalon, a legelső intézkedése azonban az volt, hogy kirúgta a platform mögött álló cég korábbi vezetőit. A kapun kívül került fejesek most visszatámadtak, mivel véleményük szerint Musk súlyos összegekkel tartozik nekik.

Hirdetés

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint az egykori vezérigazgató Parag Agrawal, a pénzügyi igazgató Ned Segal, a jogi igazgató Vijaya Gadde és a korábbi általános jogtanácsos Sean Edgett csoportos perben mentek neki a világ leggazdagabb emberének, aki állítólag 128 millió dollárnyi, vagyis közel 47 milliárd forintnyi végkielégítéssel maradt adósuk.

A San Franciscóban benyújtott kereset alapján Musk koholt vádakkal bocsátotta el az egykori vezetőket, amelyekre hivatkozva megtagadta a számukra évekkel korábban beígért végkielégítésük kifizetését. A felperesek azt állítják, hogy a korábbi egyezség szerint a milliárdos egy teljes évnyi fizetéssel és több százezer részvényopcióval tartozik nekik.

A per érdekessége, hogy Agrawalék szerint Elon Musk tavaly megjelent életrajzi könyve is bizonyítékokkal szolgál arra nézve, hogy a mágnás visszaélésszerűen járt el a kirúgásukkor. A kötetet az a Walter Isaacson jegyzi, aki korábban Henry Kissinger és Steve Jobs életrajzát is elkészítette, egy ponton pedig leírja, hogy Muskék miként előzték meg Agrawal felmondását, hogy inkább ők rúghassák ki, és így a saját értelmezésük szerint ne kelljen végkielégítést fizetniük.

A kereset arra is felhívta a figyelmet, hogy mióta a Twitter/X a mágnás birtokában van, a mögötte álló X Corpnak szokásává vált megtagadni a partnereket illető kifizetéseket, ami miatt olyan sok per indult a vállalat ellen, hogy azt már egy külön weboldal tartja nyilván.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.