Hirdetés

Egységesen lépnek fel az Apple adója ellen a fejlesztők



|

Az Epic Games és a Spotify is benne van az Apple különadója ellen lázadó Coalition for App Fairness csoportban, ami a fejlesztők Apple-lel szembeni gondjaira hívja fel a figyelmet.

Hirdetés

Évek óta lázadoznak egyes fejlesztők az Apple 30 százalékos adója ellen, amit a cég levon a fejlesztőktől, akik az App Store-on keresztül adják el a játékaikat, szolgáltatásaikat. Nemrég az Epic Games és a Spotify fejezte minden eddiginél nagyobb felháborodását, és a dolog mostanra odáig fajult, hogy a két óriás a Tile részvételével megalapította a Coalition for App Fairness nevű szervezetet, amely a fejlesztők kizsákmányolására hívja fel a figyelmet. Független nonprofit szervezetként jellemzik az új csoportot, amit piacvezető cégek alapítottak a választás szabadságának és a tisztességes versenynek a reklámozása érdekében. 

Hirdetés

A csoport jogi és hatósági változtatásokat akar kicsikarni a versenyellenes viselkedés, a 30 százalékos app-adó és a fogyasztói szabadság megnyirbálása terén. 10-pontos tervet is összeraktak már, többek között azt követelik, hogy egy fejlesztőnek se kelljen kifejezetten egy alkalmazásboltot használnia, és legyen joga kommunikálni közvetlenül a fogyasztókkal az appokban. Azt is el akarják érni, hogy az alkalmazásboltok tulajdonosai ne a saját szolgáltatásaikat részesítsék előnyben, és senkinek ne kelljen nagy összegeket odaadni az árbevételéből. 

A csoport egyébként már most elég népes, és minden tagjának volt már baja az Apple-lel: Epic Games, Spotify, Tile, Basecamp, Blix, Blockchain, Deezer, European Publishers Council, Match, News Media Europe, Prepear, ProtonMail, SkyDemon - és aktívan lobbiznak, hogy mások is álljanak be a sorba az Apple "elnyomása" ellen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.