Hirdetés

Egyszerűbbé teszi a jelszavak családi megosztását a Google



|

Szimpla és biztonságos megoldással bővül a Google Jelszókezelő.

Hirdetés

Az Androidon és a Chrome böngészőben is elérhető Google Password Manager, vagyis Jelszókezelő napjainkra sokoldalú eszközzé fejlődött, így akinek nincsenek extra igényei, annál akár a legjobb független jelszómenedzsereket is képes lehet kiváltani.

A keresőóriás pedig a továbbiakban sem hagy fel a szolgáltatás csiszolásával, amely most a szülői felügyeleti eszközök megerősítésének révén egy hasznos, új megoldással bővül.

Ahogy arra az Android Authority felhívta a figyelmet, a Google  nemrég a The Keyword blogon publikált bejegyzésben közölte, hogy a jövőben egyetlen kattintással lehetséges lesz a jelszavak és felhasználói nevek családi megosztása a csoportba bevont tagok között.

"A családi csoporthoz tartozó fiókok hamarosan lehetőséget kapnak arra, hogy közvetlenül a Google Jelszókezelőből osszák meg egy adott weboldal vagy szolgáltatás felhasználóneveit és jelszavait."

- áll a hivatalos posztban, amely szerint a funkció azokban az esetekben lehet hasznos, ha például két szülő működik együtt a gyerek digitális felügyeletében egyazon fiókon keresztül, vagy ha a gyerek szeretne hozzáférést adni a gondviselőinek az iskolai feladataihoz.

Hirdetés

A megoldás nem a semmiből jött, egy X felhasználó ugyanis már tavaly nyáron kiszúrta a Chrome-ban, az alábbi felvételt közölve róla.

A cég továbbá más módosításokat is beharangozott. Ennek jegyében a saját Google fiókjukba bejelentkezve a szülőknek elég lesz rákeresniük a szülői felügyelet kifejezésre a kapcsolt fiókok (Family Link) eléréséhez, valamint a biztonságos keresés (Safe Search) szabályozása is egyszerűbbé válik azáltal, hogy az erre szolgáló beállítások átkerülnek a releváns keresési találatok oldalára.

Az egyelőre nem ismert, hogy mikor lépnek életbe az említett változtatások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.