Hirdetés

Ekkor jöhet a hajtogatós iPhone



|

Egy friss jelentés szerint az Apple már célba vett egy megjelenési évet az összecsukható iPhone kapcsán.

Hirdetés

Az elmúlt évek során látványosan elárasztották a piacot a hajtogatós mobilok, hiszen az 5. generációnál járó Samsung Galaxy Z Fold és Z Flip mellett egy sor kínai gyártó (pl. Huawei, Honor, Motorola, Xiaomi) is kínál ilyen modelleket, nem is beszélve a tavaly nyáron színre lépett Google Pixel Foldról.

Mindeközben az okostelefonos lázat kirobbantó Apple feltűnően távol tartja magát a kategóriától, melynek kapcsán egy piaci elemzés nemrég azt jósolta, hogy ez már az almás cég üzleti eredményeinek is árthat. Ennek ellenére a cupertinóiak továbbra sem sietik el a dolgot, legalábbis ha hihetünk a legfrissebb pletykának.

Hirdetés

Nemrég ugyanis egy koreai weboldal, az Alpha Economy arról számolt be, hogy az Apple csak 2026-ban tervezi piacra dobni az első hajtogatós iPhone-t, vagyis a Samsung Galaxy Z Fold 8 idején, az iPhone 18-szériával együtt debütálhat a készülék. Az Alpha Economynak ugyan nincs nagy múltja az almás szivárogtatásokkal, a jelentés viszont egybecseng egy korábbi jóslattal.

Néhány napja a The Information írt arról, hogy az Apple több problémába ütközött az "iPhone Fold" fejlesztése kapcsán, ezért a telefon a 2024-es és 2025-ös gyártási tervben sem szerepel, ami ugyancsak arra utalt, hogy 2026-nál előbb nem jelenhet meg az új modell. Az Alpha Economy ehhez most azt is hozzátette, hogy a cupertinóiak 50 millió eladott példánnyal számolnak, ami meglehetősen ambiciózusnak mondható, mivel a Canalys elemzőcég szerint az idei évben összesen 30 millió fog gazdára találni a kategória tartozó telefonokból.

2026 persze még odébb van, az almás logó pedig a tapasztalatok szerint minden másnál nagyobb vonzerővel bír, így nem elképzelhetetlen a kitűzött cél elérése. Már ha az Apple valóban ezt a célt tűzte ki, hiszen nem árt megismételni, hogy csak egy meglehetősen képlékeny pletykáról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.