Hirdetés

Elképesztő mennyiségű kriptovalutát foglalt le a londoni rendőrség



|

Néhány hét alatt újabb rekord született az Egyesült Királyságban.

Hirdetés

A londoni rendőrség (Metropolitan Police Service - MPS) június 24-én jelentette be, hogy egy akció során az ország történetében rekordnak számító, 114 millió font (közel 48 milliárd forint) értékű kriptovalutát foglaltak le egy pénzmosással gyanúsított 39 éves nő számláján.

Ugyan még egy hónap sem telt el az eset óta, de az MPS máris megdöntötte a csúcsot: a napokban egy 180 millió font, vagyis több mint 75 milliárd forint értékű fogásról számoltak be, melynek hírszerzői információk alapján bukkantak a nyomára. A rendőrség gazdasági részlegére futott be a tipp, hogy bűncselekményekből származó vagyonok átmozgatása van készülőben.

Hirdetés

Az MPS nem részletezte, hogy konkrétan milyen típusú kriptovalutákat érint a fogás, a nyomozás során viszont az előző akcióban letartóztatott, ám óvadék ellenében szabadlábon védekező nőt is kihallgatják.

Az akció kapcsán a rendőrség közölte, hogy habár továbbra is a készpénz az alvilág kedvence, a szervezett bűnözők az utóbbi időben egyre szívesebben mossák a pénzüket az anonimitást biztosító kriptovaluták segítségével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.