Hirdetés

Ellopott AirPods miatt ütött rajta egy ártatlan családon a SWAT



|

Úgy látszik, mégsem olyan pontos a nyomkövető alkalmazás, de persze a hatóságok gyakorlatai is hagynak némi kívánnivalót maguk után.

Hirdetés

Alapvetően szuper lehetőség, hogy a Find My (Lokátor) alkalmazásnak köszönhetően megtalálhatjuk elveszett vagy éppen ellopott (többnyire) Apple-ös cuccainkat. Méretükből és kialakításukból fakadóan az AirPodsokat a legkönnyebb elveszíteni.

Sokkal kellemetlenebb, aggasztóbb helyzetben találta magát azonban egy gyanútlan St. Louis-i család, amikor konkrétan egy ellopott AirPods miatt tört a SWAT a házukba.

Az eset még tavaly májusban történt, amikor a rendőrség egy kocsilopásos esethez kapcsolódóan, a Lokátor alkalmazásra támaszkodva követett nyomon egy ellopott AirPodsot, ami egészen a Shamily család otthonáig vezetett. Ezzel csak egyetlen gond volt: a hatóságok nem számoltak az alkalmazás pontatlanságával, így egy teljesen ártatlan családon ütöttek rajta.

Hirdetés

Amikor a SWAT a családra törte az ajtót, egy három hónapos csecsemő is a lakásban tartózkodott, mi több, a szülők letartóztatása után a teljes házat átkutatták, elképesztő rendetlenséget hagyva maguk után.

"Miközben a családot kint tartották fogva, a SWAT csapat »átkutatta« a házukat. A kommandósok egyik tagja kosárlabda méretű lyukat ütött a gipszkartonon. Egy másik áttörte az álmennyezetet. Felforgatták a fiókokat és rendetlenségben hagyták az addig rendezett házat. Miután mindez több mint fél órán át tartott, megtalálták az AirPodsot - az utcán, a család háza előtt."

- olvasható a The Riverfront Times jelentésében.

A testkamerás felvételek a teljes incidenst rögzítették, a család szégyenérzetből, indokolatlan erő alkalmazásából és egyéb tényezőkből származó károkért perel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.