Hirdetés

Elon Musk egy mémkutyára cserélte a Twitter logóját, a kérdés adott: miért?



|

A milliárdos beváltotta egy korábbi ígéretét.

Hirdetés

Elon Muskot még tavaly nyáron perelte be befektetők egy csoportja, azzal gyanúsítva a milliárdost, hogy az ismert kriptovaluta, a Dogecoin népszerűsítésével gyakorlatilag egy piramisjátékot támogatott, a hírnevével visszaélve mozgatva a "doge" mémről elnevezett virtuális pénz árfolyamát.

A legfrissebb fejleményeket elnézve azonban a világ jelenlegi második leggazdagabb embere nem igazán ijedt meg az eljárástól, nemrég ugyanis az időközben a tulajdonába került Twittert is ráállította a kriptovaluta támogatására.

Hirdetés

Legalábbis nehéz másként értelmezni, hogy tegnap óta többeknél is a mémből ismert kutya (akit egyébként Kabosunak hívnak, és már több mint 17 éves) képe váltotta fel a Twitter madaras logóját. Néhány órán át nem lehetett tudni, hogy egy hacker/alkalmazott trollkodásáról, vagy valamiféle megkésett áprilisi tréfáról van-e szó, végül azonban maga Musk adott magyarázatot a dologra.

A mikroblog új ura és parancsolója egy Twitter-posztban közölte, hogy a logócsere lényegében egy korábbi beszélgetésre való visszautalás, amelyben valaki felvetette neki, hogy vásárolja meg a közösségi oldalt, majd cserélje le a logót a 2013-ban berobbant mémre. Habár Musk akkor nem kötelezte el magát az ötlet mellett, most csak azzal a szöveggel kommentálta az emlékeztetőt, hogy "ahogy ígértem".

Az akció tehát egy humorbonbon Musk-módra, az viszont rejtély, hogy meddig marad így a Twitter, a sajtó megkereséseire ugyanis egy ideje már egy bot válaszol a platform részéről, egy szimpla kaka emojit küldve a kíváncsiskodó zsurnalisztáknak. A Dogecoin árfolyamának mindenesetre jót tett a húzás, a madaras logó lecserélése ugyanis két órán belül 9 forinttal tolta meg az árfolyamot, 26-ról 35 forintra tornázva a mémpénz értékét. Akinek tehát volt Doge-befektetése, az most nagyot kaszálhatott a Twitter húzásán.

A The Verge beszámolója alapján tegnap egy furcsa hiba is felütötte a fejét a mikroblogon: a közösségi oldal néhány órán át nem jelezte, ha egy adott bejegyzés az ismerőseink megosztásán keresztül bukkant fel az üzenőfalon, ami sokakat összezavart, hiszen a "retweeted-címke" híján nem derült ki, hogy miért látjuk teljesen idegen emberek posztjait a feedben. Cikkünk írásakor viszont már nem áll fenn a hiba, így jelenleg a bal felső sarokban figyelő Doge az egyetlen furcsaság a felületen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.