Hirdetés

Elon Musk otthagyhatja a Teslát, ha nem kapja meg az 56 milliárd dolláros kompenzációs csomagot



|

A Tesla vezetősége azzal nyomasztja a részvényeseket, hogy ha nem bólintanak rá a csomagra, elveszíthetik Muskot.

Hirdetés

Valószínűleg nem sok olyan olvasónk van, aki rögtön találna helyet 56 milliárd dollárnak (ez nagyjából 20 176 520 000 000 forint, tehát több mint 20 billió), de kevesen játszanak Elon Musk ligájában. Június 13-án döntenek majd a Tesla részvényesei arról, jóváhagyják-e a világ leggazdagabb emberének járó, jelentős méretű kompenzációs csomagot, amit egyszer a jóváhagyási folyamat hiányosságai miatt egy Delaware-i bíró elgáncsolt.

Robyn Denholm, a Tesla igazgatótanácsának tagja levelében leírta, hogy Elon nem egy tipikus vezető, és a Tesla sem egy hagyományos cég, így ami más vállalati vezetőnek elegendő lehet, az Muskot nem motiválja eléggé.

Hirdetés

Konkrétan kijelentette, esély van arra, hogy Musk távozik a Teslától, ha nem érzi elég motiváltnak magát, mivel nincs végtelen ideje, ellenben rengeteg ötlete van, amikkel változást hozhatna a világba.

Ugyanakkor ez Denholm szerint nem a pénzről szól, hiszen a vezető akkor is a világ egyik leggazdagabb embere lenne, ha nem kapna még 56 milliárdot, ellenben az, hogy elmondhatja, soha egyetlen vezető sem kapott még ekkora összeget, motiválóan hatna rá.

Az eToro múlthavi jelentése szerint a részvényesek negyede már leadta a voksát, 80%-uk támogatja a kezdeményezést. Musk egyébként 13%-át birtokolja a részvényeknek, de 25%-ra szeretné növelni ezt.

A héten kiderül, mi lesz a vége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.