Hirdetés

Elon Musk tárt karokkal fogadná Trumpot a Twitteren



|

A milliárdos nem tartja helyes döntésnek a volt elnök kitiltását.

Hirdetés

Ezen a ponton talán már a legeldugottabb vidékeken is kívülről fújják a hírt, hogy Elon Musk 44 milliárd dollárért felvásárolja a Twittert, az üzlet nyélbe ütése esetén pedig kivezeti a tőzsdéről a vállalatot, új korszakot nyitva a 2006-ban indult mikroblog életében.

Musk eddig többször is kihangsúlyozta, hogy nem elégedett a szólásszabadság kezelésével, ezért a törvényi keretek tiszteletben tartásával lazítana a közösségi oldal moderációs szabályain. Emiatt sokakban felmerült a kérdés, hogy így az uszítónak ítélt tweetjei miatt kitiltott korábbi elnök, Donald Trump is visszatérhet-e a platformra, a reménybeli új tulajdonos pedig most megadta a választ.

Hirdetés

Elon Musk a Financial Times pénzügyi konferenciáján mondta el, hogy szerinte hiba volt az ingatlanmágnásból lett államfő kiebrudalása, mivel elidegenítette az amerikaiak nagy részét, és még a konkrét célja sem teljesült, vagyis nem fosztotta meg Trumpot a nyilvánosságtól. A Tesla és a SpaceX alapítója "erkölcsileg helytelennek", valamint "ostobának" nevezte a lépést, és úgy véli, hogy az efféle végleges kitiltások aláásták a mikroblog iránti bizalmat.

A milliárdos véleménye persze nem túl meglepő, mivel korábban a "szólásszabadság abszolutistájának" nevezte magát, és már az exelnök tavaly januári kitiltásakor is arról beszélt, hogy nem tartja korrektnek a Twitter döntését, ezért visszacsinálná azt. A megengedő hangnem ráadásul üzleti szempontból is kifizetődő lehet, hiszen a következő választáson is indulni szándékozó Trump hatalmas tömegeket vonz, Musk pedig a pletykák szerint nem kevesebbet tűzött ki célul, mint a masszívan veszteséges Twitter bevételeinek megötszörözését.

Rövid távon azonban nem valószínű, hogy az egykor lelkesen tweetelő Trump visszatér a mikroblogra, mivel saját közösségi oldala, a Truth Social csak most bontogatja a szárnyait, s nemrég ő maga is úgy nyilatkozott, hogy nem áll szándékában újra jelen lenni a Twitteren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.