Hirdetés

Eltűnt gyerekek megtalálásában segíthet az Instagram



|

Nem csak a kedvelésekről és a sztorikról küld majd értesítést az alkalmazás.

Hirdetés

A közösségi médiát ugyan heves kritikák érik az adatvédelmi hiányosságok, az álhírterjesztés, az online zaklatások és a hemzsegő reklámok miatt, az viszont tény, hogy a szándék meglétével ezek a platformok is rengeteget tehetnek a különféle nemes célok érdekében.

Jó példa erre az Instagram nemrég bejelentett új funkciója, amely értesítést fog küldeni a környéken eltűnt gyermekek alapvető adataival, így segítve a minél előbbi megtalálásukat.

Hirdetés

A funkció lelke az 1996-ban bevezetett AMBER (America's Missing: Broadcast Emergency Response) riasztási rendszer, amely mostantól az Instagram alkalmazás része lesz. A rendszert első körben az Egyesült Államokban aktiválják, a következő héttől viszont fokozatosan kiterjesztik 24 további országra.

Maga az AMBER riasztási rendszer több országban is jelen van, az európai működését pedig az AMBER Alert Europe koordinálja, melyhez sajnos Magyarország nem csatlakozott, így hazánkban hosszabb távon sem érdemes az Instagram-értesítések felbukkanására számítani. Ahol viszont igen, ott a közelben eltűnt gyermekek nevéről, koráról és külsejéről kapnak majd tájékoztatást a felhasználók.

"Az Instagram egy olyan platform, amely a fotók erején alapul, így tökéletesen illik az AMBER Alert programhoz. Tudjuk, hogy a fényképek kulcsfontosságú eszközt jelentenek az eltűnt gyermekek felkutatásában, és az Instagram közönségére való kiterjesztéssel sokkal több emberrel oszthatjuk meg az eltűnt gyermekekről készült fotókat."

- nyilatkozta Michelle DeLaune, a program megvalósításában közreműködő National Center for Missing & Exploited Children nonprofit szervezet vezérigazgatója. Az AMBER Alert egyébként 2015 óra része a szintén a Meta Platforms szárnyai alá tartozó Facebooknak, így várható volt, hogy idővel az Instagramra is megérkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.