Hirdetés

Ennyire gáz lesz videózni az iPhone X-en



|

A YouTube Notch Mode nevű kiegészítő megmutatja, hogy milyen videózni, ha a kép bal széléből hiányzik egy darab.

Hirdetés

Az iPhone X kap hideget-meleget, elvégre tele van nagyszerű, de már kipróbált és használt technológiákkal - és ne felejtsük el a horrorisztikus vételárat, valamint a megosztó dizájnt sem. Sokan minden fölött szemet hunynának, de a képernyő kivágásával nem békélnek meg. 

Hirdetés

Annyira nem, hogy ennek az eredménye egy új Google Chrome beépülő lett. Ez a böngésző alá telepítve megváltoztatja a videózási élményt a YouTube-on. A kiegészítővel éppen úgy videózhatunk, mint egy iPhone X-en: a képernyő bal széléből hiányzik egy darab. 

A Super Retina Display szinte a teljes előlapot befedi, azonban a kamerának, a szenzoroknak és egyéb alkatrészeknek muszáj volt valahol helyet szorítani. Az Apple egy középső kivágás mellett döntött, amit "fülek" ölelnek körbe. Az internet tele van az erről készült képekkel, videókkal és véleményekkel, azonban sokan nevetségesnek tartják a megoldást, ugyanis az Apple nem állandó állapotsávnak tartotta meg a füleket, hanem fekvő módban a teljes képernyőt kiterjeszti a panelre - tehát mindennek hiányzik egy rész a bal széléből. 

Az Essential Phone szintén ellentmondásosan oldotta meg a helyzetet, de a kivágás ott kisebb, és a tartalmakat nem terjeszti ki a felső szekcióra a rendszer. A Xiaomi Mi Mix 2 eközben egy alsó kávát tartott meg, ott viszont szerencsétlen a szelfikamera használata. Összességében a legjobb "keret nélküli" élményt még mindig a Samsung Galaxy S8, S8+, Note 8, valamint az LG V30, G6 adják, hiszen ott semmi nem zavar be a képbe. 

De milyen is egy iPhone X-en videózni? Telepítsétek ezt, és meglátjátok a YouTube-on. 

# A félreértések elkerülése végett: az iPhone X rendelkezik olyan lejátszási móddal, amelyben bedobozolja a képet, és abból nem hiányzik semmi, ellenben ilyenkor vaskos fekete keret fut körbe, a videó képe pedig jóval kisebb. Értelemszerűen mindenki látványosabb lejátszást szeretne, kihasználva a szokatlan képarányú, különleges kijelzőt - éppen ezért a legtöbben a képernyőre illesztés lehetőségével élnek majd, amelynél számolni kell a szenzorokkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.