Hirdetés

Ez a pletyka jó hír azoknak, akik már nagyon várják az Apple Car gyártását



|

Egy helyi lap szerint a cupertinóiak több dél-koreai beszállítóval is összefognának az autójuk megvalósításához, és bár ez is csak pletyka, legalább nem csak síri csend.

Hirdetés

Az Apple "Project Titan" néven is emlegetett autós projektjéről már 2014 óta keringenek a pletykák, de továbbra sincs jele annak, hogy felfogható időn belül megvalósulhat az almás négykerekű.

Ennek ellenére mindig akad valami új híresztelés, most éppen az, hogy a cupertinóiak dél-koreai beszállítók között toboroznak partnereket az autó alkatrészeinek legyártásához.

Akinek jó a memóriája, még emlékezhet, hogy néhány hónapja a Hyundai-KIA párossal hozták összefüggésbe az Apple-t, ám később ezt mindkét vállalat cáfolta.

Hirdetés

Ezúttal viszont nem is róluk van szó, már ha hihetünk a The Korea Times értesüléseinek:

"Az Apple illetékesei üzleti tárgyalásokon vettek részt Koreában a cég helyi partnereivel a félvezetők és a kijelzők piacáról. Az okostelefonokhoz hasonlóan a vállalat az elektromos autós üzletágban is koreai beszállítókkal társulna. A koreai partnerek nélkül az Apple nem tudná végrehajtani az elektromos autóval kapcsolatos üzleti tervét. Tudomásom szerint a cég az LG-vel, az SK-val és a Hanwhával vette fel a kapcsolatot, de a tárgyalások még korai szakaszban járnak."

- nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő iparági vezető a lapnak. A The Korea Times a füles kapcsán megkereste az LG-t és az SK Innovationt, ám a cégek azt válaszolták, hogy "nehéz megerősíteni" az említett találkozók megtörténtét.

Ez pedig messze áll a direkt cáfolattól, így még az is lehet, hogy van némi valóságtartalma a pletykának. Az utóbbi hónapokban egyébként különböző források a Nissannal, a BMW-vel és a Canoo-val is összefüggésbe hozták az Apple autós projektjét, ami jól érzékelteti, hogy milyen kapós a téma az önjelölt szivárogtatók körében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.