Hirdetés

EZCast Beam H3 projektor teszt - mit remélhetsz egy 60 ezer forintos projektortól?



|

Kicsi, könnyű és nagyon olcsó a Beam H3, sőt, gyanúsan olcsó: 150 col 60 ezer forintért? Ezzel még a szupermarketes tévék sem tudnak versenyezni.

Hirdetés

Prezentációs eszközként széles körben beváltak a projektorok, ám otthoni, áltagos kiegészítőként csak kevés felhasználó lát benne fantáziát. Ez lehet a magas ár vagy éppen a bonyolultabb telepítés miatt, azonban a kicsi, mobilis és sokoldalú projektor vonzó lehet bárki számára.

Pláne akkor, ha még olcsó is.

A Beam H3 nem szimplán olcsó, hanem filléresnek mondható, miközben a full HD natívan megvan és a manapság hangzatos rövidítések sem hiányoztak. Bár mostanában minden a QLED, QNED, na és persze az OLED körül forog, ennyire csábító ajánlatnak nem tudtunk ellenállni, ezért lecsaptunk rá, hogy kiderítsük, mire is képes egy 2021-es kivetítő, ami olcsósága ellenére a csillagokat is leígéri az égről.

Hirdetés

Mielőtt azt várnád, hogy majd az LG OLED C1-hez és a hasonló kategóriás szupertévékhez viszonyítjuk, szólunk, hogy igyekszünk mindvégig a helyén kezelni a Beam H3-at, ugyanis a gyártója sem a csúcstévék ellenében indította és ha jobban megnézzük a piacot, valóban nem túl népes manapság az olcsó projektorok világa.

Kis doboz, nagy tudás

Amikor a Beam H3 megérkezett tesztlaborunkba, az első bekapcsolást követően megindult a vad fejvakarás - akkor ez most kinek is lesz ajánlható? Merthogy az árát csak később küldte el a gyártó, és ez az, ami nagyon sokat segít abban, hogy el tudjuk helyezni a jelenlegi kínálatban az EZCast új termékét. Merthogy jelenleg 60 ezer forint magasságában ismert gyártó modelljét nem nagyon kapod meg. Van 1-2 kínai gyártó, akik ugyan próbálkoznak, de a legtöbb esetben elég egy gyors ellenőrzés és máris rájössz, hogy egy régebbi, valójában csupán HD-felbontású (720p-s) kivetítőről van szó.

Az EZCast kínai gyártónak több, kifejezetten olcsó projektort köszönhetünk már, ám a Beam H3 az első, ami natívan 1080p felbontásra képes és sok-sok mobilos extrát kínál. Az LCD-technológiát alkalmazó kivetítő akár 155 colos képátlóig használható, a trapéztorzítást pedig teljesen automatikusan korrigálja. A 155 col természetesen maximális méret, ezt mi már csak azért sem javasolnánk, mert 200 ANSI lumenes fényereje mellett

a szobádban teljes sötétséget kéne varázsolnod ahhoz, hogy élvezhető képet kapj.

Ez nem olyan problémás kisebb távolságnál, ahol azért simán elérhető a 65-80 col, és itt tapasztalatunk szerint a trapéztorzítás korrigálása és a fókusz is teljesen rendben volt - még a sarkokban is éles maradt a kép.

Sajnos a LED-ek a kontraszt terén sem remekelnek, 1000:1-hez gyári értéket olvashatsz a termék adatlapján, de ez korántsem jelent még IPS-panel-szintű kontrasztot sem - és akkor innentől már mindenkinek egyértelmű, miért nem a C1-gyel vetjük össze. Az azonban jó hír, hogy a 30 ezer üzemóra kiváló, ezzel nagyon sokáig tudsz vetíteni.

Mobilosok, figyelem!

A gyártó kifejezetten a mobilos felhasználásra fókuszált, ezt mutatja a kicsi készülékház felső lapján található telefontartó mélyedés, illetve az portré mód támogatása. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a dobozban mellékelt kis szivacstalpakkal élére tudod állítani a projektort, így a kép is álló formátumra vált, ami ideális a mobilodhoz, ha éppen kivetítve szeretnéd óriási méretben nézni FB-üzenőfaladat, az Instát, Tiktokot, vagy csak kedvenc mobil játékodat.

Ahhoz, hogy a telefont, sőt, bármilyen eszközt csatlakoztass, nem kell különösebben nagy mutatványra számítanod. A főképernyőn minden opciót megtalálsz, ahol teljes a kínálat. Miracast tükrözés, Wi-Fi-s kapcsolódás, Type-C kép/hangátvitel és HDMI - ha ehhez nem tudsz valamely eszközöddel csatlakozni, akkor az már tényleg nem a Beam H3 hiányossága. Na, de ha mégis teljesen elakadnál, még mindig ott a microSD kártyaolvasó és a beépített médialejátszó.

Komótos, de hasznos

A fényerő nem kimondottan nagy, de a kép élességével nem volt gondunk a Beam H3 esetében, beüzemelése pedig mindössze pár percet vesz igénybe. A mellékelt távirányítóval könnyen kezelhető a bot egyszerűségű menürendszer, ahol kiválaszthatod, milyen üzemmódban szeretnéd használni. A Wi-Fi-n alapuló Miracast például kompatibilis szinte minden mobil eszközzel, támogatja a HDCP-vel védett tartalmak lejátszását is, de természetesen a HDMI és a Type-C portokat is bevetheted.

A Beam H3 kezeli az ismert streaming technológiákat is (például Apple AirPlay, Google Home, DLNA), ami rengeteg hasznos szolgáltatást ad miniatűr projektorodhoz. Extraként hangszóró is került a Beam H3-ba, de ne vesződj azzal, hogy a Dolby Atmos vagy DTS feliratokat keresed: ez egy szem mono hangszóró és eléggé gyengén szól. Persze a hangot bármikor kivezetheted hangrendszerre, fejhallgatóra is. Érdekesség még, hogy a projektor kezeli a TV Stickeket is, mint például a Roku vagy az Amazon Fire TV, így még kényelmesebb elérni kedvenc streaming szolgáltatásodat.

Verdikt

A gyártó külön kiemeli a termék adatlapján, hogy játékkonzolokhoz is kiváló választás a Beam H3, de mi azért ettől óva intenénk. A képminőség nem olyan vészes, de a késleltetés bosszantó lehet, így inkább a mobilos TV-streaming funkciókra érdemes fókuszálni. A többféle kábeles és vezetéknélküli kapcsolódási lehetőség hatalmas előny, a hosszú üzemidő pedig több évre elegendő.

Ugyanakkor a Beam H3 hűtése kifejezetten zajos, és androidos telefonnal a Wi-Fi Miracastot csak lassan találta meg. A beépített hangszórót jobb, ha elfelejted filmnézésnél, érdemes külön hangfalat csatlakoztatni. Nagyon-nagyon örültünk volna, ha csak egy kicsit nagyobb a fényerő, ami vélhetően a harmatos kontraszton is segítene. Ez sötétben tévézésnél, mobiltelefon képének kivetítésénél nem lesz gond, de például másodlagos kijelzőként PC mellé nem alkalmas.

Messze nem hibátlan és tökéletes az EZCast Beam H3, azonban alig több mint 60 ezer forintért nagyon vonzó, pláne a teljes körű csatlakoztathatósága miatt. A 60 ezer forint ráadásul a gyártói normál ár, ami tesztünk írásakor éppen vastagon át volt húzva, így ha a gyártótól vásárolod meg, 115 euróért a tiéd lehet, ami kb. 40 ezer forint - ennyiért pedig nem tudjuk azt mondani, hogy csapnivaló vétel. Csupán helyén kell kezelni az elvárásokat.

EZCast Beam H3 projektor

Ár: 59 900 Ft
Messze nem hibátlan és tökéletes az EZCast Beam H3, azonban alig több mint 60 ezer forintért nagyon vonzó, pláne a teljes körű csatlakoztathatósága miatt.
  • 1920×1080p natív felbontás
  • 200 ANSI lumen fényerő (10 600 LED lumen)
  • 1000:1 kontraszt
  • LED lámpa, 30 ezer üzemóra
  • manuális fókusz, 1-4,4 m
  • max. 155” képátló, mono hangszóró, távirányító
  • HDMI, USB, Type-C, mSD kártyaolvasó, Miracast, Wi-Fi
  • 9×17×22 cm, 1,2 kg
  • 65 W tápegység
PRO
  • natív 1080p
  • egyszerű használat
  • sokféle kapcsolódási lehetőség
  • hosszú élettartam
  • jó trapézkorrekció
Kontra
  • alacsony fényerő és kontraszt
  • mosott színek
  • gyenge, mono hangszóró
  • néha lassú Miracast-kapcsolódás
  • zajos ventilátor
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 7610
    [topic] => 1
    [group] => 26
    [gameinfo_name] => EZCast Beam H3 projektor
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 387
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2021-09-27 22:14:09
    [gameinfo_webpage] => https://store.ezcast.com/products/ezcast-beam-h3?variant=37883280294087
    [gameinfo_tags] => ezcast, projektor, beam, kivetítő, teszt, LED
    [gameinfo_url] => ezcast-beam-h3-projektor
    [gameinfo_pro] => natív 1080p
egyszerű használat
sokféle kapcsolódási lehetőség
hosszú élettartam
jó trapézkorrekció
    [gameinfo_kontra] => alacsony fényerő és kontraszt
mosott színek
gyenge, mono hangszóró
néha lassú Miracast-kapcsolódás
zajos ventilátor
    [gameinfo_data] => 1920×1080p natív felbontás
200 ANSI lumen fényerő (10 600 LED lumen)
1000:1 kontraszt
LED lámpa, 30 ezer üzemóra
manuális fókusz, 1-4,4 m
max. 155” képátló, mono hangszóró, távirányító
HDMI, USB, Type-C, mSD kártyaolvasó, Miracast, Wi-Fi
9×17×22 cm, 1,2 kg
65 W tápegység
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [gameinfo_price] => 59 900
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => Messze nem hibátlan és tökéletes az EZCast Beam H3, azonban alig több mint 60 ezer forintért nagyon vonzó, pláne a teljes körű csatlakoztathatósága miatt.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 387
            [manufacturer_name] => EZCast
            [manufacturer_url] => 
            [manufacturer_link] => https://store.ezcast.com
            [link] => /gyarto/
        )

    [link] => /termekinfo/ezcast-beam-h3-projektor-7610.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => natív 1080p
            [1] => egyszerű használat
            [2] => sokféle kapcsolódási lehetőség
            [3] => hosszú élettartam
            [4] => jó trapézkorrekció
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => alacsony fényerő és kontraszt
            [1] => mosott színek
            [2] => gyenge, mono hangszóró
            [3] => néha lassú Miracast-kapcsolódás
            [4] => zajos ventilátor
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.1
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    7

  • Ár/Érték:

    9

  • Anyagminőség:

    8

  • Extra funkciók:

    9

  • Kijelző:

    7

  • Szoftver:

    8

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.