Hirdetés

Ezekkel az emojikkal bővülhet legközelebb a választék



|

Táskás szem, kiszáradt fa és egy beazonosíthatatlan paca is van a jelöltek között.

Hirdetés

A napokban mi is beszámoltunk róla, hogy kisebb vihar dúl az emojik világában, miután egy álhírterjesztő azzal kezdte riogatni a felhasználókat, hogy az Apple ideológiai okokból eltávolítja az operációs rendszereiből a 2016-ban hozzáadott bohóc-szimbólumot, ami egyes vélekedések szerint a szélsőséges nézeteket vallók jelképévé vált.

Mivel kamu hírről van szó, ennek jelenleg a nullához közelít a valószínűsége, az viszont hivatalos, hogy a néhány éve még saját filmet is kapott piktogramokért felelős Unicode Consortium javában dolgozik a következő bővítésen, és már van is némi fogalmunk róla, milyen új emojik érkeznek a kínálatba.

Hirdetés

Az Unicode nemrég a saját blogján tette közzé, hogy a béta felülvizsgálati fázisba lépett az Unicode 16.0-s szabvány, melynek 5 185 új karaktere között hét friss emoji is sorakozik. Ahogy az alábbi látványterv is mutatja, a listán táskás szemű arcot, ujjlenyomatot, kiszáradt fát, retket, hárfát, ásót és egy lila pacát találunk.

Fontos kiemelni, hogy ezek még csak jelöltek, így semmi sem garantálja, hogy végül pont a fenti szimbólumokat hozza el a végleges Unicode 16.0 készlet, ahogy a piktogramok pontos megjelenése sem végleges. Annál is inkább, mivel a különböző digitális platformok üzemeltetői többnyire a saját képükre faragják az emojikat, így azok dizájnja okostelefontól, operációs rendszertől vagy közösségi oldaltól függően eltér egymástól, azonos jelentéstartalom mellett.

Az Unicode 16.0 felülvizsgálati szakasza július 2-án zárul, vagyis csak ezt követően kerül sor a véglegesítésre, ami után többnyire még hónapokba telik, míg a különböző platformok is beemelik a repertoárjukba az új szimbólumokat. Az Unicode Consortium legutóbb tavaly ősszel bővítette a listát az Unicode 15.1-gyel, ami 118 új piktogramot hozott az immáron 3782 tételből álló választékba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.