Hirdetés

Zuckerberg iMessage-et csinálna a három üzenetküldőből



|

Bár az alapvető indok természetesen az, hogy így is egyre többbeket tudjon bevonzani a különféle appok használatába, Zuck az SMS megújításával, titkosítással, adatvédelemmel reklámozza a tervet.

Hirdetés

Nemrég szivárgott ki, hogy idővel bár, de a Facebook egyesíti az Instagramot, a WhatsAppot és a Facebook Messengert. Most mindezt maga Mark Zuckerberg, a Facebook ügyvezetője is megerősítette egy befektetői konferencián, ahol arról beszélt, nagyon fontos újítások jönnek azon túl, hogy a három app üzenetküldő háttérrendszere egyesül.

Hirdetés

A Facebook vezére már azt is elárulta, hogy a nagy egyesítésre legkorábban 2020-ban kerülhet majd sor, ennek ellenére már most komolyan tervezgetik a dolgot, igaz, még csak elméleti szinten. Kiderült emellett az is, hogy Zuckerbergnek nem csak az a vágya, hogy egyesítse ezeket a kommunikációs csatornákat. Alapvetően olyasmit szeretne létrehozni, mint az Apple iMessage szolgáltatása, azaz egy teljes mértékben titkosított, SMS-funkciókat is átvevő csatornát. 

A fejlesztők számára meglehetősen nagy kihívás lesz ezeket a platformokat egyesíteni, főleg úgy, hogy a végeredmény az Instagram vizuális sokoldalúságát, a Messenger funkcionalitását és a WhatsApp egyszerűségét ötvözze. Pénze persze bőven van a fejlesztésekre a Facebooknak. Mindenesetre azt már most elkezdték szanaszét cincálni elemzők, szakértők és maga a felhasználói közösség is, hogy vajon mit ért ezalatt Zuck, hiszen a legelső hírekben még az szerepelt, hogy mindhárom app változatlan formában megmarad, csak épp átjárható lesz egyik a másikba az üzenetküldő funkcióval. A mostani tervek viszont már afelé mutatnak, hogy lesz egy egységes, iMessage-szerű, SMS-t és minden üzenetet egybefoglaló platform is, de akkor mi lesz ezzel a "mindhárom app megmarad" dologgal? Egyesek szerint lesz egy külön új üzenetküldő app, amelynek az egész felülete és felosztása arra lesz optimalizálva, hogy a teleffonok összes üzenő funkcióját összevonja. És ezen belülről bármikor elindíthatjuk például az Instagramot akkor, ha valaki egy képes vagy videós üzenetet küld, vagy a Messengert, ha mondjuk a beszélgetőpartnerünk online játékkal akarná színesíteni a csevegést.

Mivel a Facebook még mindig a legnagyobb közösségi hálózat, így a Messenger is népszerű, az Instagram a Facebook után a legjobban fejlődő platform, és főleg a Facebook iránt érdektelenebbé váló fiatal korosztályt is megszólítja, a WhatsApp pedig sok országban a legfőbb kommunikációs eszköz, ezért Zuckerberg valóban gondolhatja úgy, hogy a siker tökéletes receptje ezek egyesítése. Persze az elmúlt hónapok óriási botrányai mellett nem áll könnyű feladat előtt, főleg úgy, hogy nemrég ismét óriási botrány robbant ki a cége körül

Amennyiben Zuckerbergnek sikerül új utakra vinnie a Facebookot; tiszteletben tartani a magánszférát és eltakarítani a kamu híreket, akkor a második esélyhez kiváló kezdés lehetne egy alapjaiban új kommunikációs rendszer, teljes titkosítással. Csak hát, a fene se tudja, hogy a sokféle adatszivárgási botrány, adatszerzésre szolgáló kamuapp és egyéb próbálkozás után hisz-e még neki valaki, amikor azt mondja: "srácok, ez mind értetek történik".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.