Hirdetés

Ezért nem tud két fontos dolgot a Huawei P30 Pro kamerája



|

Maga Richard Yu árulta el, hogy miért nem kínál két fontos funkciót a P30 Pro csúcsmobil kamerarendszere.

Hirdetés

A Huawei P30 Pro a Mate 20 Pro és a P20 Pro után szintén a mobilfotózás világának egyik királya, köszönhetően a frissített szenzorainak, az éjszakai teljesítményének és az igen fejlett zoomtechnológiájának. Mindezek ellenére vannak hiányzó funkciók is. 

Hirdetés

A Huawei P30 Pro például hiába a mobilfotós világ egyik legjobbja, továbbra sem képes ez a modell sem 4K-s videót 60 fps-sel rögzíteni, illetve az előlapi kamera sem kínál autofókuszt, pedig 32 megapixeles, ebből pedig mindenki arra következtet, hogy mindent tud. 

Egy interjúban maga Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője árulta el, hogy miért nem tudja ezt a két dolgot a P30 Pro kamerarendszere. 

Yu szerint a 4K-s videó előnyeit csak nagyon nagy kijelzőn lehet látni, emiatt nem igazán van értelme 4K@60fps felvételi módot biztosítani okostelefonokon. Ez a formátum sok memóriát is lefoglal szerinte, ezért inkább a full HD-s rögzítést javasolja. Ha valaki akar, 4K-t is vehet fel azért, 30 fps mellett. 

Felhívták rá a médiában a figyelmet továbbá, hogy a 32 megapixeles szelfikamera bármennyire is jónak hangzik, autofókuszra nem képes, pedig a rivális eszközök általában ilyet is tudnak. A Huawei azt mondja, hogy fontosabb a lehető legjobb szenzort használni, mintsem olyat adni, ami több funkciót tud. A Huawei szerint autofókusz nem is kell az előlapi kamerának, a legtöbb szelfit úgyis fix helyről lövik az emberek. Az autofókusszal ráadásul a kamera belógása nagyobb lett volna a képernyőbe, ezt pedig a Huawei nem fogadta el. 

Richard Yu elárulta továbbá azt is, hogy azért hasonlítják minden bemutatón a rivális gyártók csúcskészülékeihez a sajátjaikat, mert szerinte sok ember még nem tudja, hogy a Huawei kamerája a legjobb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.