Hirdetés

Ezt tudja a OnePlus új csúcstelefonjának kamerája



|

Hivatalos mintafotók demonstrálják a OnePlus 10 Pro fotós képességeit.

Hirdetés

A 2013-ban berobbant OnePlus ugyan már nem szállít olyan döbbenetesen jó ár-érték arányú mobilokat, mint a pályafutása hajnalán, de a BBK Electronics (a Vivo és a Realme anyacége) tulajdonában álló kínai márka ajánlatai még így is nagy népszerűségnek örvendenek.

Ezért is kíséri nagy várakozás a január 11-én debütáló OnePlus 10-szériát, melynek drágább modellje, a OnePlus 10 Pro kapcsán a vállalat előre feltárt néhány részletet, így már ismerjük az új csúcstelefon dizájnját, egyes specifikációit és kamerás képességeit is.

A specifikációkról annyit tudni, hogy a OnePlus 10 Pro is a Snapdragon aktuális bajnokát, a 4nm-es 8 Gen 1 SoC-ot használja majd, amivel szépen igazodik a 2022-es mezőny androidos zászlóshajóihoz.

Hirdetés

Emellett hivatalosan is megerősítették, hogy a mobil 120 Hz-es Fluid AMOLED kijelzővel érkezik, 5000 mAh-os akkumulátora pedig támogatni fogja a 80 wattos gyorstöltést. Ami a dizájnt illeti, az alábbi gyári rendereken megcsodálhatjuk, hogy miként is mutat majd a OnePlus új üdvöskéje.

A kamerák frontján a gyártó folytatja az évek óta tartó összefogását a Hasselbladdal, ami most egy három lencsés hátlapi rendszerben ölt formát. A széles látószögű főkamera 48 megapixeles, ezt egészíti ki az 50 megapixeles ultraszéles és a 8 megapixeles telefotó lencse.

A OnePlus a kamera több funkciójával is eldicsekedett. Az egyik a Billion Color Solution nevű trükk, ami a Hasselblad Natural Color Calibration technológiájával együttműködve még színpompásabb képeket eredményez. A 10 Pro ezzel 10-bites fotókat lő, amivel a gyártó közlése szerint 64-szer több színt örökít meg, mint az előd OnePlus 9 Pro.

A másik nagy újdonság, hogy a készülék támogatja a nagyobb szerkesztési szabadságot biztosító RAW+ üzemmódot, az igazi attrakció viszont a 150 fokos betekintési szöggel bíró ultra széles lencse, amivel jóval nagyobb teret foghatunk be, mint a hagyományosnak mondható 110 fokos megoldásokkal. A OnePlus kiadott néhány mintafotót is, így lehet némi fogalmunk arról, hogy mire számíthatunk a 10 Pro kamerájától.

Ráadásként a videózáshoz kapunk egy filmes üzemmódot is, amely egyebek mellett az ISO-érték és a zársebesség beállítása felett is átadja az irányítást. A további részletek miatt érdemes lesz figyelemmel kísérni a OnePlus hivatalos bemutatóját, ahol némi szerencsével a 10 Pro európai rajtjának dátuma is kiderülhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.