Hirdetés

Felrobbanó iPhone miatt indult per az Apple ellen



|

Egy ausztrál férfi nem érti, hogyan robbanhatott fel nadrágzsebében iPhone X-ese.

Hirdetés

Szerencsére ritkán hallunk felrobbanó telefonokról - ezen probléma elkerülésére különösen nagy figyelmet fordítanak a gyártók, mióta a Samsung a 2016-os Galaxy Note 7-et kénytelen volt visszahívni, mert túl gyakran fordult elő, hogy a gyártási hibás akkumulátorok miatt kigyulladtak a készülékek. Most viszont egy felrobbanó iPhone X okozott másodfokú égési sérülést egy ausztrál férfi számára, aki emiatt pert indított.

Robert De Rose azt állítja, hogy az irodájában ült, amikor pukkanást és bugyogást hallott. A zsebében lévő telefon először füstölni kezdett, majd felrobbant és megégette a lábát. Kereste az Apple-t, hogy magyarázatot kapjon erre, a cég azonban válaszra sem méltatta.

Hirdetés

Az eset még 2019-ben történt, azóta próbálja sikertelenül felvenni a kapcsolatot a gyártóval. Most azért indított pert, hogy így érjen el bármilyen eredményt, egyben figyelmeztesse felhasználók millióit, akik szerinte ugyancsak ki vannak téve a veszélynek.

Az ilyen esetek többségében egyébként utángyártott akkumulátor vagy nem rendeltetésszerű használat okozott problémát. Néhány éve egy iPhone 5S egy férfi arca mellett robbant fel, de mint később kiderült, egy kollégája cserélt benne korábban akkumulátort, és harmadik féltől származó komponenst használt gyári helyett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.