Hirdetés

Feltörtek egy rakás népszerű TikTok-fiókot, de a fejlesztők elvileg megoldották a problémát



|

Állítólag a CNN és Paris Hilton fiókja voltak a fő célpontok.

Hirdetés

A TikTok - állítása szerint - kijavította azt a sebezhetőséget, amelyet kihasználva hackerek kibertámadásokat intéztek népszerű oldalak ellen az elmúlt időszakban. A vállalat szóvivője azt nyilatkozta, hogy jelenleg is az okozott kellemetlenségek helyrehozásán és az érintett felhasználók eltulajdonított fiókjához való hozzáférésen dolgoznak.

A népszerű rövid videós közösségi platform nem hozta nyilvánosságra, hogy összesen hány fiókot érintett a támadás, azonban a CNN és Paris Hilton profilja is érintett az ügyben. Az incidens során ezekről a fiókokról rosszindulatú kódokat terjesztettek az elkövetők. Az üzenet óvatlan megnyitásával a célba vett személyek már át is adták az irányítást a személyes oldaluk felett.

Egyelőre nem világos, hogy kik állnak a támadás mögött, és mi volt a végső céljuk, azon kívül, hogy átvették a hírességek TikTok-fiókjait, hiszen a cég erről nem árult el részleteket. A platform azzal igyekezett megnyugtatni ügyfeleit, hogy elmondta, az ilyen típusú hackelés olyan ritka, hogy egy átlagos felhasználó soha nem találkozik vele.

Hirdetés

Az alkalmazott módszert nullkattintásos támadásnak is nevezik, ami arra utal, hogy a kártevő aktiváláshoz nem kell semmit megnyitni, semmire rákattintani. Az adott esetben a folyamat egy üzenettel indult, amit elég csak megtekinteni, ahhoz, hogy kifejtse kártékony tevékenységét a támadott személy által használt eszközön.

Nem ez az első eset, hogy valaki támadást indít a százmilliók által használt felület ellen. Tavaly Törökországban több mint fél millió fiók került veszélybe nem biztonságos SMS-csatornák miatt. A Microsoft munkatársai még 2022-ben fedeztek fel egy olyan hibát, amellyel online bűnözők egyetlen kattintással hackelhettek meg kiválasztott fiókokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.