Hirdetés

Fontos területen zárkózhat fel a ChatGPT-hez a Google Gemini



|

Hasznos irányba fejlődik tovább a Google mesterséges intelligencián alapuló chatbotja.

Hirdetés

A Google-t kis túlzással élve letolt nadrággal érte a 2022 novemberében elrajtolt ChatGPT gyors és mindent elsöprő sikere, amelyre eleinte a saját fejlesztésű Bard chatbottal igyekezett reagálni a cég, február óta viszont már az ugyancsak házon belülről érkező, de fejlettebb technológián alapuló Geminivel nyomul.

A Bard és a Duet AI összeolvadásával létrehozott platform a weben keresztül akár magyarul is elérhető, az Androidra és iOS-re is kiadott mobilos alkalmazás viszont még mindig nem rajtolt el hazánkban, annak ellenére, hogy már világszerte 150 országban lehet telepíteni. Így viszont mire hozzánk is eljut, már jóval okosabb lehet a jelenlegi formájánál.

Hirdetés

Az AssembleDebug nevű kódbúvár ugyanis kiszúrta, hogy a Gemini app kísérleti megoldásai között be lehet kapcsolni a fájlok feltöltését is. A funkció ugyan a gyakorlatban még nem csinál semmit, de a felbukkanása arra utal, hogy a Google mesterséges intelligenciája a jövőben nemcsak képekkel, hanem PDF-ekkel és egyéb típusú dokumentumokkal is képes lesz műveleteket végezni, minden bizonnyal a mobilos alkalmazáson is túl.

Az ilyen kísérleti funkciók ugyan nem mindig jutnak el a nyilvános kiadásba, ebben az esetben viszont joggal feltételezhetjük, hogy a keresőóriás végig is viszi a dolgot, mivel az ősrivális ChatGPT már kezeli a dokumentumokat, vagyis a Gemini itt egyértelmű lemaradásban van. A nagy kérdés, hogy a Google milyen formában teszi elérhetővé a fájlfeltöltést, de nem kizárt, hogy eleinte, vagy akár hosszabb távon is csak a fizetős Google Workspace- és Gemini Advanced-ügyfelek férhetnek majd hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.