Hirdetés

Frissültek az App Store irányelvei, három kulcsfontosságú változás történt



|

Két pont bekerült, egyet pedig kihajított az Apple.

Hirdetés

Augusztus végén sikerült megállapodnia az Apple-nek azokkal a fejlesztőkkel, akik beperelték a vállalatot, mert az szerintük monopóliumot teremtett az iOS-es alkalmazások forgalmazásában és a játékbeli vásárlásók kapcsán.

Az is meg lett ígérve, hogy változni fognak az App Store irányelvei, és az almás cég eleget is tett ennek.

Hirdetés

A változtatás keretében az Apple eltávolított egy olyan kikötést, ami megtiltotta a fejlesztőknek, hogy az alkalmazásban begyűjtött információkat felhasználva tudassák a fogyasztókkal, hogy más fizetési módszert is választhatnak, nem csak az appon belül elérhetőt.

Egy új szekció azt szabályozza, hogy milyen feltételeket kell teljesíteni, ha valaki azt szeretné, hogy az alkalmazáson belüli eseménye feltűnjön az App Store-ban is. Ezek olyan apróságok, amik kiemelnek egy éppen zajló játékbeli versenyt vagy filmpremiert. A tervek szerint október 27-től kezdve láthatóak is lesznek ezek az iOS 15-öt és iPadOS 15-öt használó eszközökön.

Végezetül egy új irányelvnek köszönhetően az alkalmazásoknak lehetőségük van arra, hogy alapvető információkat, például nevet vagy e-mail címet kérjen a felhasználóktól, de csak akkor, ha ez opcionális, nem feltételen a szolgáltatásnak, és persze összhangban van a többi irányelvvel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.