Hirdetés

Hamarosan embereken is kipróbálhatják Elon Musk agyba ültetős chipjét



|

A Neuralinknél már keresik a megfelelő igazgatót, aki a klinikai teszteket felügyeli.

Hirdetés

Amikor egy nagy tech/IT vállalat izgalmas álláshirdetést tesz közzé, általában azonnal megindulnak a találgatások, hogy vajon milyen projekthez keresnek embereket. A Neuralink új nyitott pozícióját a Bloomberg fedezte fel, ezúttal azonban elég magától értetődő, mi is lesz a feladata a projekt koordinátorának, aki könnyen beírhatja magát a történelemkönyvekbe.

A Neuralink ugye Elon Musk azon cége, amely speciális chipekkel, agy-számítógép interfészekkel kísérletezik. A különleges implantátumokat eddig csak állatokon tesztelték, egy majom például már képes volt pusztán az elméjével pongozni.

Hirdetés

Musk persze nem a cirkuszi mutatványok kedvéért öntött dollármilliókat a cégbe: a cél nyilvánvalóan az emberi felhasználás, egy ilyen implantátum pedig lehetővé teheti például a bénult emberek számára, hogy kezeljék a különböző eszközeiket, de akár gyorsíthatják az agyműködést, vagy javíthatják a memóriát.

Messze vagyunk még attól, hogy a technológia széles körben elérhetővé váljon, hiszen előbb hosszas és alapos, embereken végzett klinikai kísérletekre is szükség lesz, ezeket azonban a jelek szerint már elkezdték előkészíteni. Ennek egyik fontos lépése a projekt koordinátorának megtalálása. Az ő feladata lesz például egyeztetni az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatalával. Ha minden jól megy, az első kísérleteket akár már idén elvégezhetik.

Bár az állatokon végzett műtétek zökkenőmentesek voltak, az eljárásnak lehetnek komoly buktatói. Ráadásul nemcsak egészségügyi, hanem etikai kérdéseket is felvet a dolog, így nem csoda, hogy sokan már most tiltakoznak ellene.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.