Hirdetés

Hasznos eszközt ad a kezedbe a Netflix



|

A Netflix újdonsága egyszerre szolgálja a felhasználók és a streaming platform érdekeit.

Hirdetés

Két negatív beszámoló után a Netflix harmadik negyedéves pénzügyi összefoglalója ismét a felhasználók számának emelkedéséről adott hírt, a streaming szolgáltató így most magabiztosabban tekinthet a jövő felé, amelynek már nemcsak a nemrég elindult, reklámokkal bővített csomag lesz a része, de az élő streamek is.

A Netflix-féle növekedési stratégia másik sarkalatos pontja a jelszómegosztás gobális letiltása, amire ugyan csak valamikor a jövő év elején kerül sor, de a platform máris "célozgatni" kezdett a dologra: a nemrég megjelent Profile Transferrel megkönnyítette a potyázók költözését, most pedig egy újabb, kapcsolódó funkciót élesített.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint az idegen eszközök távoli kirúgásának lehetősége. Azaz, mondjuk ha az exünk, vagy egy már nem szívesen látott barát még mindig a mi fiókunkkal pörgeti a tartalmakat, a távolból is kijelentkeztethetjük. Ehhez csak a profilbeállításokba kell navigálnunk, ahol az eszközök kezelése almenüben (Managing Acces and Devices) láthatjuk és egy kattintással el is távolíthatjuk az aktív eszközöket.

A rendszer ilyenkor felajánlja a jelszó cseréjét is, ami valóban megfontolandó, ha nem szeretnénk, hogy az adott illető visszasomfordáljon. Ahogy a Netflix blogja is írja, a funkció hasonlóan hasznos lehet, ha például egy hotelban maradtunk bejelentkezve, ami nem is annyira ritka, mint azt elsőre gondolnánk.

A legnagyobb hasznot persze a Netflixnek hajtja a dolog, hiszen ez is egy újabb lépés a profilmegosztás utáni, jóval jövedelmezőbb jövő irányába, amelynek egyébként még mindig nem ismertek a technikai részletei. Néhány dél-amerikai országban ugyan már voltak erre vonatkozó tesztek, az ottani tapasztalatok viszont nem alakultak túl jól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.