Hirdetés

Hatalmas veszteségek elé néz a TikTok



|

A népszerű TikTok közösségi app rengeteg pénzt veszít amiatt, hogy India betiltotta.

Hirdetés

A TikTok appot üzemeltető ByteDance Ltd. jókora bevételtől esik el amiatt, hogy az indiai kormány nemrég betiltotta használatát a világ második legnépesebb országában. A Caixin jelentése szerint a cég ennek következtében megdöbbentő méretű, 6 milliárd dolláros veszteséggel kalkulál. Mint ismert, a TikTok egyike annak a nagyjából 60 appnak, amit vélt kínai kapcsolatok és állami kémkedés vádjával az indiai kormány betiltott a lakosság és az ország társadalma, biztonsága és védelme érdekében. A döntés hátterében egy régóta fennálló, de újabban erőszakos összecsapásokba torkolló és halálos áldozatokat követelő határvita húzódik.

Hirdetés

A régióban egyébként a ByteDance-nek más igen népszerű közösségi appjai is vannak, mint például a Helo. Mivel ezek többsége is szerepel az indiai tiltólistán, ezért a cég még rosszabb helyzetbe kerülhet. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy az érintett vállalatok miként birkóznak meg annak hatásaival, hogy gyakorlatilag lezárult előttük az indiai piac, ugyanis bevételük jókora hányada származott a Kínával épp meglehetősen rossz viszonyt ápoló országból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.