Hirdetés

Házi készítésű eszközzel hackelték meg a benzinkutat, hogy olcsón vegyenek benzint



|

Néhány leleményes férfi azt hitte, megtalálták a kiskaput, de nem ez lett az évszázad bűnténye.

Hirdetés

Nem csak itthon jelent komoly nehézségeket az üzemanyagok beszerzési árának folyamatos emelkedése. A drágulás globálisan megfigyelhető, az Egyesült Államokban azonban nincs hatósági árszabás, így napról napra rekordokat döntenek a benzin és dízel árak.

Néhány leleményes floridai férfi azonban azt hitte, hogy túl járt a rendszer eszén, és egy otthon barkácsolható eszközzel és kamu bankkártyákkal akartak meggazdagodni. Nem jött be.

Az Independent beszámolója szerint a Floridai Mezőgazdasági Minisztérium februárban kezdett el nyomozni egy szervezett csoporttal kapcsolatban, akik egyfajta üzemanyag-szivattyú pulzátorral manipulálták a kutakat és az eredeti ár töredékéért tankolták tele az autóikat és az azokon szállított hatalmas tartályokat, hogy aztán jó pénzért tovább árusítsák azt.

Hirdetés

A helyi hatóságok beszámolója szerint eddig 7 férfit tartóztattak le hasonló csalások miatt, akik összesen több mint 2800 gallon, azaz körülbelül 10,600 liter üzemanyagot loptak el a töltőállomásokról.

Ned Bowman, a Floridai Kőolajforgalmazók Szövetségének elnöke elmondta, a jövőben egyre több trükközésre számít, mivel egyelőre nincs kilátásban, hogy mikor és miért kezdhetnének zuhanni az üzemanyagárak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.