Hirdetés

Hey Google, minden szobában ott leszel?



|

A Google Home után itt a Google Home Mini és Google Home Max - az óriás célja az, hogy idővel minden szobában okoshangszóró legyen.

Hirdetés

A Google nemrég bemutatta a legújabb hardvereit, az eseményről az összefoglalónkat itt olvashatjátok, a külön kitérőt a Pixel 2-re és a Pixel 2 XL-re ide kattintva, a Pixelbookról pedig itt értekeztünk bővebben. Ezúttal megnézzük, hogy a Google (a Clips és a Pixel Buds azonnali fordítást támogató vezeték nélküli fülhallgató mellett) miként akarja meghódítani a felhasználók lakásának összes szobáját. 

Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően az eredeti Google Home okoshangszóró kisebb és nagyobb testvért is kapott. 

A Google Home Minit olyan szövet borítja, amin átmegy a hang, stílusos és könnyű. Mindössze 49 dollár az apróság (a kezdetekben ajándékba jár az új Pixelekhez), azonban 360 fokos hangszóró is egyben. A hallgatásról vagy "gondolkozásról" 4 LED tájékoztat, hanggal és érintéssel egyaránt vezérelhető a Google Assistant. 

A Google Assistant ezzel egyszerre képes lett automatikusan megcsörgetni a párnák között elkeveredett androidos okostelefont, illetve van broadcast funkció, amellyel hangüzenetet lehet küldeni az otthon lévő Google Home eszközök mindegyikére. Ezzel a szülő az autóból is figyelmeztetheti a gyerekeket, hogy ideje iskolába indulni vagy éppen nemsokára hazaérkezik a vacsorával. A Google Home Minit pedig arra tervezték, hogy minden szobában ott legyen, tehát az üzenetet mindenhol, mindenki hallaná. Természetesen elég mellé egy Nest okoscsengő, és ha felismerte ki áll az ajtóban, akkor a nevét is bemondja az okoshangszóró. A Home Mini összesen hét országban lesz elérhető (már Japánban is) - nálunk sajnos továbbra sem. 

A 49 és 129 dolláros okoshangszórókat mindenesetre a 399 dolláros Google Home Max kíséri, ami nagyobb és hangosabb az átlagnál (20-szor erősebb a Google Home-nál), és azért különleges, mert jobb alkatrészekből van, többszobás audioképességekkel rendelkezik, a Smart Sound pedig automatikusan a környezeti zajokra és lejátszott hangra igazítja a lejátszás részleteit, hangerőt (másképp szól például a szoba sarkában és a konyha közepén). Bluetooth-os hangszóróként és Cast-eszközként is működik, és jár hozzá 12 hónapos YouTube Red-előfizetés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.