Hirdetés

Hiába szipákolod ezt az e-cigit, ha kiskorú vagy



|

Az egyik gyártó olyan elektromos cigarettával állt elő, amely csak a felnőttek szájában működik.

Hirdetés

Az e-cigarettákkal szemben gyakori vád, hogy a "tisztaságot" ígérő marketinggel és az ezernyi ízesítésükkel túlontúl vonzóvá teszik a dohányzás ezen formáját, amelyre nemcsak a felnőttek reagálnak fogékonyan, de a kiskorúak is.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága a tavalyi évben ezért teljesen betiltotta a Juul nevű márka elektromos cigarettáját, ami tömegesen csábította magához a tinédzsereket. A vállalat most egy másik modellel próbál visszatérni a tengerentúli piacra, biztosítva, hogy ezúttal csak a felnőttek hódoljanak a káros élvezetnek.

Hirdetés

A Reuters beszámolója alapján a JUUL2 System néven futó konstrukcióról van szó, amely képes ellenőrizni, hogy nagykorú-e a felhasználója. Az életkor igazolása egy mobiltelefonos és egy webes alkalmazáson keresztül zajlik le, a hitelesítést elmulasztókat és elbukókat pedig egy beépített készülékzár akadályozza meg a hozzáférésben.

A hírügynökség szerint Nagy-Britanniában már 2021 óta forgalmazzák ezt a modellt, vagyis egy kipróbált rendszerről van szó. A Juul azt ígéri, hogy egyedi "Pod ID-chipekkel" is ellátja az e-cigarettát, megakadályozva, hogy a fogyasztók hamis, ellenőrizetlen származású patronokkal üzemeltessék azt. A gyártó emellett csökkentett, mindössze 2%-os nikotintartalmú patronok forgalmazását is tervezi.

A cég a közelmúltban a csőd szélére jutott, miután elvesztett egy 6 amerikai állam ellen folytatott csoportos pert, amelyben azzal vádolták, hogy a termékei függővé teszik a kiskorúakat. A pereskedést lezáró egyezség érdekében a Juulnak 462 millió dolláros kártérítést kellett kifizetnie a felpereseknek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.