Hirdetés

Hivatalos: megvan, mikor mutatkoznak be a Xiaomi új csúcstelefonjai



|

Nem kell már sokat várni a Xiaomi 13-széria leleplezésére.

Hirdetés

A Xiaomi tavaly a két ünnep között mutatta be a Xiaomi 12-t, a Xiaomi 12 Prót és az olcsóbb árszegmensben versengő Xiaomi 12X-et, így várható volt, hogy a 2022-es csúcsmodellek leleplezésére is az év utolsó hónapjában kerít majd sort a kínai gyártó.

A Xiaomi 13-ról korábban több render is kiszivárgott, amelyek arról árulkodnak, hogy a cég tervezőinek nagyon tetszenek az aktuális iPhone-ok, most pedig már a hivatalos bemutató dátumát is tudjuk.

Hirdetés

A Xiaomi ugyanis a Weibo közösségi oldalon kürtölte világgá, hogy december 1-jén, magyar idő szerint pontban délben fogja lerántani a leplet a Xiaomi 13-ról, a 13 Próról és a velük érkező MIUI14-es Android-variánsról. A bejelentés egyben rossz hír is azoknak, akik a jó ár-érték arányt részesítik előnyben, a vonatkozó poszt ugyanis nem említi a 13X-et, ami az olcsóbb variáns kivezetésére utal.

Cserébe viszont a gyártó már most elárulta, hogy az alap Xiaomi 13-assal OLED-kijelzőt és 1,61 mm-es kávákat kapunk, IP68-as vízállósággal. A csúcsmodellt illetően csak a pletykákra támaszkodhatunk, melyek Snapdragon 8 Gen 2-es csúcsprocesszorról, tárhelytől (128/256/512 GB) függően 8-12 GB memóriáról és 50 megapixeles (Sony IMX989 szenzorral szerelt) tripla kamerarendszerről szólnak, a Leica közreműködésével.

Az utóbbit egy októberi szivárgáson túl a fenti hivatalos plakát is megerősíti, hiszen ott virít rajta a piros Leica-jelvény. Hogy mindez mit tud a gyakorlatban, az csak az éles teszteken derül majd ki, a globális rajtra viszont valószínűleg még hónapokat kell várnunk, mivel a Xiaomi 12-széria is csak márciusban érkezett meg a nyugati országokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.