Hirdetés

Holnap jelenik meg az iOS 14 és iPadOS 14



|

Az iPhone-osok, iPadesek, és más Apple készülékek felhasználói is készülhetnek a frissítésre.

Hirdetés

Miután az Apple bemutatta a 2020-as Apple Watch, iPad és iPad Pro modelleket, végre azt is elárulta, mikor kapják meg a felhasználók a szoftveres frissítéseket. Mint kiderült, egészen hamar: az iOS 14, az iPadOS 14, a watchOS 7 és a tvOS is szeptember 16-án, azaz holnap frissül, ami azért is érdekes, mert a fejlesztőkhöz még nem érkezett meg a GM változat. Így már bizonyára nem is fog.

Hirdetés

Az iOS 14 főbb újításai között szerepelnek a főképernyőre kihelyezhető widgetek (igen, az Android ezt régóta tudja...), az alkalmazások jobb áttekintését garantáló App Library, a végre iPhone-on is használható kép a képben mód, illetve egy fordítóalkalmazás. A részletekről a fenti linken található cikkben írtunk bővebben, az iPadOS 14 részleteit pedig szintén ismertettük korábban.

A watchOS 7 lehetővé teszi, hogy azon családtagjaink is használhassanak Apple okosórát, akik nem rendelkeznek saját iPhone-nal. Megjelenik továbbá egy Memoji app, a gyerekekre optimalizált edzések, új számlapok, állítható célok, és továbbfejlesztett alkalmazások is várhatók. Az új Alvás alkalmazás figyel minket éjtszaka, segít, hogy jól aludjunk, és időben felébredjünk. Jópofa még a kézmosás támogatása: az óra felismeri, ha épp kezet mosunk, és segít, hogy az egészségügyi világszervezetek ajánlásának megfelelő módon végezzük a tevékenységet. Aki Series 3-nál régebbi készüléket használ, sajnos nem fog tudni frissíteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.