Hirdetés

Honor Watch 4 teszt – felemás, de elegáns



|

Szerethető a Honor órája, de a szolgáltatásokat szűken szabták még úgy is, hogy ezt az árcédula is kellemesen tükrözi.

Hirdetés

Töretlen a népszerűsége az okosóráknak, ami nem véletlen: kiválóan egészíti ki a mobiltelefont, kényelmesebbé teszi a mindennapokat, ha pedig sportolsz, ma már szinte elengedhetetlen, hogy ne legyen egy halom szenzort rejtő karperec valamelyik karodon. Utóbbi feladatra hobbi szinten a fitneszkarperecek is alkalmasak, de ha GPS-t, masszív megépítést és jobb kijelzőt szeretnél, feljebb kell lépned. Az igazán profi darabok 100 ezer forint magasságában indulnak és a határ a csillagos ég, ám ha egy kicsit alaposabban körülnézel és egy kevés kompromisszumot is elviselsz, jó felszereltségű, elérhető árú példányokat találsz. A Honor Watch 4 is ebben a népszerű sávban versenyez és igyekszik minden felhasználóval egyértelműsíteni, hogy termékei nem az egykori anyacég, a Huawei "átmatricázott", minimálisan módosított másolatai.

Elegancia, de nem a legférfiasabb módon

Dizájnját tekintve a Honor Watch 4 leginkább az Apple Watchra hajaz, de azért nehéz lenne a kettőt összekeverni. A szögletes, de lekerekített sarkú kijelző kellemesen nagy, 1,75"-os, amihez 390×450 pixeles felbontás tartozik. A 60 Hz-es AMOLED-panel kiváló fényerőt garantál, tűző napsütésben is jól olvasható, miközben takarékos, van AOD módja (Always on Display) és automatikus fényerőszabályzásra is képes. A vezérléshez egyetlen gombot kapsz az óratest jobb oldalán, emellett még érintéssel lépkedhetsz a menükben.

A minden élénél és sarkánál lekerekített, prémium érzetű alumíniumból készült óratesthez két oldalról 21,5 mm-es, egyedi szíj csatlakozik, amely szilikonból készült. A hátlap műanyag, a kijelzőt üveg védi, két oldalt pedig egy hangszórót és egy mikrofont találsz. Egy ilyen óra attól lesz okos, ha a szoftveres extrák sok-sok szenzorból tudnak adatot nyerni. A Watch 4 esetében a mozgásérzékelő giroszkópon felül gyorsulásmérőt, véroxigénszint-mérőt és pulzusmérőt találsz. A telefonoddal BT 5.2 LE-n tartja a kapcsolatot az óra és teljes GPS-egység is került bele, ami a legtöbb fitneszkarperecből ugyebár hiányzik. A gyártó 14 napos üzemidőt ígér egyetlen töltéssel, amit a 451 mAh-s akkumulátorral oldottak meg. Természetesen teljes vízállóságot kapsz 5 ATM-ig, a pornak is szépen ellenáll az óra, de a karcoktól azért illik védeni az óratestet és a kijelzőt.

Hirdetés

Ennyire okos a Watch 4

Nézzük elsőként, hogy mire nem képes a Honor órája. Nincs benne például EKG, barométer, nem tudsz NFC-t kihasználva fizetni vele, sőt LTE-s verziója sincs. A belső tárhely 4 GB, amiből 1,8 GB-ot tudsz felhasználni zenei fájlok tárolására, ezt manuálisan kell a telefonos applikációból feltöltened az órára.

A Watch 4-en a Honor MagicOS 7.2 fut, az iOS-es vagy androidos mobilos applikáció pedig a Honor egészség app, ám aki már találkozott hasonló Huawei termékkel, könnyen felfedezheti a hasonlóságokat. Bizony, hiába a több évvel ezelőtti szétválás és a külön termékpaletta, valamint szoftveres fejlesztőcsapat, a Honor egészség app és az óra szoftvere nagyon-nagyon sok mindenben hasonlít a Huawei órák szoftvereire, vagy azonos azokkal. A menü, az óraszámlapok kezelése, az értesítéskezelés, sőt több funkció is kísértetiesen megegyező, de ez persze nem feltétlenül jelent gondot.

A Honor Watch 4 számtalan fitneszfunkciót kínál, így például rengeteg sportot képes monitorozni, beleértve szabadidős tevékenységet és akár táncot is. Ezenfelül az órádon fogadhatod a hívásokat, méghozzá egészen jó hangminőséggel, kellő hangerő mellett. Szintén képes a Watch 4 arra, hogy direktben BT-s fül- vagy fejhallgatót kapcsolj hozzá, viszont egyéb extra kiegészítőket (mellkaspánt stb.) nem tud kezelni. Ebből is látható, hogy ez a hobbisportolókat célozza inkább, így például a GPS-vevő beállításait sem tudod módosítani és harmadik féltől származó appokat, ökoszisztémát sem kezel a Watch 4 (pl. Strava).

Ezt azonban a helyén kezelve, vagyis úgy, hogy egy olyan okosóráról van szó, ami hobbisportolók igényeit hivatott kiszolgálni, nem is olyan nagy gond, a Honor egészség applikációban számos, hasznos funkciót elérsz.

Az első lapon kártyák segítségével, jól áttekinthető módon megtalálsz minden mért adatot, beleértve a mozgási értékeket, pulzust, alvási információkat, stressz-szintet, véroxigén-szintet, valamint a szoftveresen, az edzéseid során kikalkulált Erőnléti életkorodat. Szintén itt találsz olyan extrákat, mint a Család és barátok kezelése, így egymást motiválhatjátok az aktív életvitelre, innen indíthatsz alvást segítő zenéket, légzési és stressz-szintcsökkentő gyakorlatokat. Az Edzés lapon előre rögzített, animációval megtámogatott edzéseket találsz, ami nagyon hasznos, érdemes ezeket átböngészni.

Ahol sokkal többet kínál a Honor, mint a Huawei hasonló okosórája, az az értesítéskezelés. Mármint abban a tekintetben, hogy az értesítések egyszer érkeznek meg, mindig a megfelelő ikon jelenik meg és törölhetők is a már nem szükséges információk. Ezt jól kezeli a Honor MagicOS rendszere, viszont válaszolni sajnos sehogy sem tudsz, még előre rögzített üzenetekkel sem. A Watch 4 másik nagy hiányossága, hogy applikációkat egyáltalán nem kezel - azt kapod, amire az óra alapértelmezetten képes, semmi többet. Szintén nincsenek harmadik féltől származó, pénzért megvásárolható számlapok, és bár a kínálat elég szélesnek látszik, nagyon sok a szinte teljesen ugyanolyan, ahol csak a háttérkép változik.

Hobbi sportolók nem fognak csalódni

Ha nem profi funkciókra, appokra, NFC-s fizetésre vágysz, de többet szeretnél, mint egy fitneszkarperec, a Honor Watch 4 vonzó opció lehet. A mobilos applikáción és az órán futó szoftveren még van mit fejleszteni, néhány alapszolgáltatás (rögzített üzenetek, több óraszámlap, egyértelműbb navigáció) javulhatna még, de alapvetően sok extrát kapsz, amik megkönnyítik a hétköznapokat. A sportolás során átlagos pontosságot, viszonylag gyorsan kapcsolódó GPS-t kapsz, de például az automatikus edzésfelismerés a tesztünk során (futás) egyáltalán nem működött megbízhatóan.

A gyártó 14 napos üzemidőt ígér, ami kikapcsolt AOD mellett (always on display) tesztünkön 10 napot jelentett komolyabb GPS-es edzés nélkül. Ez azonban nem róható fel negatívumként, mert így is szép eredmény, ha pedig tölteni kell, a mágneses dokkolóval gyorsan felpumpálhatod az óra akkumulátorát.

Messze nem tökéletes a Honor Watch 4, komoly(abb) sportolóknak egyáltalán nem ajánljuk és azoknak sem, akik sok-sok appot szeretnének karjukon viselve is nyomkodni, vagy éppen fizetni az órájukkal. Ha viszont egy könnyen használható, barátságos alapfunkciókat és néhány hasznos extrát kínáló, belépőszintű okosórát keresel, jó választás lehet a Honor Watch 4, aminek 55 ezer forintos ára nem is olyan vészes. Megjelenését tekintve talán nem kimondottan férfias, de az tény, hogy minőségi alapanyagokból készült és a kijelzője is egészen jó.

Honor Watch 4

Ár: 59 900 Ft
Ha egy könnyen használható, barátságos alapfunkciókat és néhány hasznos extrát kínáló, belépőszintű okosórát keresel, jó választás lehet a Honor Watch 4.
  • 1,75", 390×450 AMOLED kijelző
  • alumínium készülékház, műanyag hátlap, üveg előlap
  • 4 GB tárhely (ebből 1,8 GB zenefájlokhoz használható)
  • GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS helymeghatározás
  • pulzusmérés, lépésszámláló, SpO2-mérés
  • BT 5.2 LE kapcsolat
  • hívásfogadás, hívásindítás
  • BT-s fülhallgatók kezelése
  • MagicOS 7.2, Honor Health app
  • iOS és Android kompatibilitás
  • 32 gramm (szíj nélkül)
  • 45,3×39,1×11,2 mm
  • víz- és porálló (5 ATM)
  • 451 mAh akkumulátor
PRO
  • jó kijelző
  • szép külső, alumínium készülékház
  • hosszú üzemidő
  • iOS és Android kompatibilitás
  • egyszerű kezelés, sok fitneszfunkció
  • stressz-, alvás- és véroxigénszint-figyelés
  • reális ár
Kontra
  • nem túl férfias külső
  • műanyag hátlap
  • erősen limitált szoftveres funkciók
  • nincsen app-telepítés és fizetős óraszámlap
  • más ökoszisztémába nem kapcsolható be
  • alapszintű értesítés-kezelés
  • NFC-s fizetésre nem képes
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8660
    [topic] => 1
    [group] => 19
    [gameinfo_name] => Honor Watch 4
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 369
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2024-01-09 23:34:48
    [gameinfo_webpage] => https://www.hihonor.com/hu/wearables/honor-watch-4
    [gameinfo_tags] => honor, watch 4, okosóra, teszt
    [gameinfo_url] => honor-watch-4
    [gameinfo_pro] => jó kijelző
szép külső, alumínium készülékház
hosszú üzemidő
iOS és Android kompatibilitás
egyszerű kezelés, sok fitneszfunkció
stressz-, alvás- és véroxigénszint-figyelés
reális ár
    [gameinfo_kontra] => nem túl férfias külső
műanyag hátlap
erősen limitált szoftveres funkciók
nincsen app-telepítés és fizetős óraszámlap
más ökoszisztémába nem kapcsolható be
alapszintű értesítés-kezelés
NFC-s fizetésre nem képes
    [gameinfo_data] => 1,75", 390×450 AMOLED kijelző
alumínium készülékház, műanyag hátlap, üveg előlap
4 GB tárhely (ebből 1,8 GB zenefájlokhoz használható)
GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS helymeghatározás
pulzusmérés, lépésszámláló, SpO2-mérés
BT 5.2 LE kapcsolat
hívásfogadás, hívásindítás
BT-s fülhallgatók kezelése
MagicOS 7.2, Honor Health app
iOS és Android kompatibilitás
32 gramm (szíj nélkül)
45,3×39,1×11,2 mm
víz- és porálló (5 ATM)
451 mAh akkumulátor
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 6
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [gameinfo_price] => 59 900
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => Ha egy könnyen használható, barátságos alapfunkciókat és néhány hasznos extrát kínáló, belépőszintű okosórát keresel, jó választás lehet a Honor Watch 4.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 369
            [manufacturer_name] => Honor
            [manufacturer_url] => 
            [manufacturer_link] => https://www.hihonor.com/hu/
            [link] => /gyarto/
        )

    [link] => /termekinfo/honor-watch-4-8660.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => jó kijelző
            [1] => szép külső, alumínium készülékház
            [2] => hosszú üzemidő
            [3] => iOS és Android kompatibilitás
            [4] => egyszerű kezelés, sok fitneszfunkció
            [5] => stressz-, alvás- és véroxigénszint-figyelés
            [6] => reális ár
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => nem túl férfias külső
            [1] => műanyag hátlap
            [2] => erősen limitált szoftveres funkciók
            [3] => nincsen app-telepítés és fizetős óraszámlap
            [4] => más ökoszisztémába nem kapcsolható be
            [5] => alapszintű értesítés-kezelés
            [6] => NFC-s fizetésre nem képes
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 7.3
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    7

  • Ár/Érték:

    8

  • Anyagminőség:

    8

  • Extra funkciók:

    7

  • Kijelző:

    8

  • Szoftver:

    6

  • Akkumulátor:

    7

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.