Hirdetés

Huawei FreeBuds Pro 2 teszt – AirPods kihívó francia kapcsolattal|

Francia hi-fi céggel állt össze a Huawei, hogy felsőpolcos TWS fülhallgatót készítsen. Vajon az egyedi megoldások mellett tényleg annyival jobban szól a Pro 2?

Hirdetés

Nem idegen a Huawei-től, hogy szakterületükön kiemelt tekintélynek örvendő cégekkel köt szövetséget, elég, ha a Leicára gondolunk. Ezúttal a francia hifista Devialet nevű gyártóval fogott össze a Huawei, mégpedig azért, hogy a mobil audiotermékek piacán váljon megkerülhetetlen szereplővé.

Már több audio-eszköze is volt a cégnek, sőt, hazánkban is népszerűek a TWS fülhallgatói, de ezúttal egy minden porcikájában prémium modellt szeretett volna készíteni a cég. Ez lett a FreeBuds Pro 2.

A Devialet-fűszer

A 2007-ben alapított hifi-cég különleges audiofil termékeiről ismert, illetve egyedi megoldásairól. A Huawei esetében ez a driverekben és a hangzásban jelentkezik. Ennek legfontosabb és talán elsőként észrevehető eredménye, hogy a FreeBuds Pro 2 (nem összetévesztendő a FreeBuds 2 Próval)

megkapta a Hi-res Audio Wireless minősítést.

A minden oldalán lekerekített, ovális tok kicsi és viszonylag könnyű is, amiből az előddel szemben végre sokkal könnyebben kiemelhető a két füldugó. Még mindig nem annyira kényelmes és egyszerű ez a folyamat, mint például egy nyaknélküli füldugó esetében, de már könnyen megfogható és kiemelhető. A szár viszonylag rövid, viszont maradt a lapos, szögletes kialakítás, ami jól mutat és kényelmes is. Az irányításhoz érintésérzékeny gombokat vethetsz be, sőt, a gesztusokra különféle parancsokat is beállíthatsz az Ai Life alkalmazásban.

Odabent egészen speciális kialakítást alkalmaztak a fejlesztők, ugyanis a kis méret ellenére két driver is került mindkét füldugóba. Az egyik a mélyhangokért felelős és akár 14 Hz-ig képes lemenni, míg a másik a magashangok megszólaltatásáért felel - akár 48 kHz-ig.

Hirdetés

A dupla driver-kialakítás ellenére egy kicsit könnyebb is lett a FreeBuds Pro 2, ráadásul sikerült úgy megépíteni, hogy IP54-es besorolást kaphasson. Ez nagyobb víz- és porállóságot jelent és igen hasznos egy ilyen apró, mobil kiegészítő esetén. Persze az úszás még mindig nem támogatott, ne ejtsd bele a vízbe sem a tokot, sem a füldugókat.

A FreeBuds Pro 2 3-3 mikrofonnal oldja meg a zajszűrést és zajelnyomást, illetve a fülbe szilikonharangok segítségével tudod behelyezni. A gyártó azt ígéri, hogy ezen a területen látványos előrelépést ért el, akár 47 dB zajelnyomásra képes a rendszer, ami impresszív eredmény. Mindehhez átlagos üzemidő társul: átlagos a 4 órás egyidejű használat a csúcskategóriában (zajszűrés nélkül 6,5 óra), viszont a tokkal néha megtámogatja a füldugókat akár a 30 óra is elérhető.

Szolgáltatások

A Huawei FreeBuds Pro 2-höz is az Ai Life applikációt kell telepítened mobilodra. Az első és igen fontos szolgáltatás, amit a fülhallgató lapján találsz, a SuperDevice támogatása, vagyis ez a modell tökéletesen támogatja a több eszköz egyidejű kapcsolódását. Ez nagyon hasznos, például notebook és mobil egyidejű használata esetén.

A zajszűrésnél választhatsz teljes zajkioltást és Éberséget is - utóbbi az átlátszó üzemmód, ahol a külső hangok egy részét is átengedi a FreeBuds Pro 2. A teljes zajkioltásnál egy érdekes opció is megjelent, mégpedig a dinamikus mód. Ilyenkor a zajkioltás mértékét a fülhallgató vezérlése határozza meg, ő dönti el, mekkora szintű legyen a zajok kiszűrése. Az Éberség üzemmódnál is van extra funkció, itt a Hang módot aktiválhatod, ami jobban átereszti a beszédhangot, de olyasmi, mint például a Sony-féle beszédfelismeréses pillanatmegállítás, nincsen.

A hanghatásoknál különféle equalizer-beállításokat aktiválhatsz, köztük az alapértelmezettet is, amit a Devialettel közösen alakított ki a Huawei. Kikapcsolni ezt nem tudod, csak úgy, ha saját hangzásképet veszel fel, ahol a manuális hangszínszabályzót nullán hagyod.

A normál AAC és SBC kodekek mellett itt aktiválhatod az Intelligens HD-t is, ami L2HC és LDAC kodekeket aktivál - érdemes ezt meglépni, ahogy a HD-hívások is előnyére válnak a fülhallgatónak.

A többi funkcióval már találkozhattál, a keresés nem rossz, de jobb, ha inkább nem veszted el egyik füldugót sem, a beilleszkedési teszt pedig a megfelelő szilikonharang kiválasztása, valamint a helyes beillesztés során jön majd jól. A viselésérzékelést nem kell bemutatnunk, az alacsony késleltetést pedig játéknál ajánljuk.

Tud nagyot szólni

A Devialet-házasság nagyon jót tett a FreeBuds Pro 2-nek: már az első kiadás sem volt rossz, de kiemelkedőt nem tudott nyújtani és volt néhány tervezési bakija is (például a tokból kiszedés igazi tortúra volt). A FreeBuds Pro 2 jól néz ki, fülben is jól mutat és nem hiányzik belőle egyetlen, kritikusan fontos, modern szolgáltatás sem. Használhatod iOS eszközökkel, windowsos PC-kel is, az Ai Life pedig kényelmes és gyors kezelhetőséget biztosít.

A dupla driver kialakításnak köszönhetően a hangkép tiszta, nem mosódnak össze a hangok, de azért elementális erőre ne számíts. A zajszűrés valóban javult, de ehhez az is fontos, hogy az illeszkedési teszten megtanuld, miként is kell a füledbe helyezni a dugókat. A teszt során a dinamikus módra nagyon kíváncsiak voltunk, és ez valóban dolgozott is, de zavaró volt, hogy néha teljesen váratlanul váltott zajszűrési szintet. Például séta közben egy repülő szállt el, mire rögtön váltott a fülhallgató, majd váltott is vissza. Az áttetsző, vagyis Éberség mód is jól működik, de például a hang módnál a beszédfelismeréskori pillanatmegállítás hasznos lehetne (illetve mindkettő együtt). Hívások alatt szintén jól teljesített a FreeBuds Pro 2, a három-három mikrofon nagyon pontosan képes rögzíteni viselője hangját.

A FreeBuds Pro 2 nagyon jól megépített, elegáns és profi belsővel szerelt TWS fülhallgató, ami ráadásul kínál is néhány hasznos extra funkciót. Modern szolgáltatás nem hiányzik belőle, az apróbb hibákat, bizonytalanságokat 1-2 firmware-frissítéssel meg lehet oldani, viszont két dolog igencsak megnehezíti boldogulását. Egyrészt a nagyon-nagyon erős konkurencia a topligában, másrészt a 80 ezer forintos vételár, ami olyan ellenfelekkel hozza össze, akiket nem lesz egyszerű legyűrni.

Huawei FreeBuds Pro 2

Ár: 79 990 Ft
A FreeBuds Pro 2 nagyon jól megépített, elegáns és profi belsővel szerelt TWS fülhallgató, ami ráadásul kínál is néhány hasznos extra funkciót.
 • Devialet dual driver hangszórók, 3-3 mikrofon
 • 14-48 000 Hz frekvenciaátvitel
 • 4/6,5/30 óra üzemidő
 • IP54-besorolás
 • Hi-Res Audio Wireless
 • érintéses vezérlés, multi device
 • dinamikus és áttetsző zajcsökkentés
 • SBC, AAC, L2HC, LDAC kodekek
 • Type-C csatlakozó, gyorstöltés
PRO
 • tiszta, torzításmentes hangzás
 • hasznos extra funkciók
 • LDAC/L2HC
 • multi device
Kontra
 • a dinamikus zajszűrésre ráfér a FW-frissítés
 • nincsen NFC és aptX HD
 • magas ár
            Array
(
  [gameinfo_id] => 7921
  [topic] => 1
  [group] => 15
  [gameinfo_name] => Huawei FreeBuds Pro 2
  [gameinfo_name_alias] => 
  [gameinfo_platform] => 
  [gameinfo_gamestyle] => 
  [publisher_id] => 0
  [developer_id] => 0
  [manufacturer_id] => 82
  [gameinfo_game_released] => 0
  [gallery_id] => 0
  [gameinfo_description] => 
  [gameinfo_date] => 2022-06-27 12:48:37
  [gameinfo_webpage] => https://consumer.huawei.com/hu/audio/
  [gameinfo_tags] => huawei, freebuds, tws, fülhallgató, devialet, hi-fi, mobil, teszt
  [gameinfo_url] => huawei-freebuds-pro-2
  [gameinfo_pro] => tiszta, torzításmentes hangzás
hasznos extra funkciók
LDAC/L2HC
multi device
  [gameinfo_kontra] => a dinamikus zajszűrésre ráfér a FW-frissítés
nincsen NFC és aptX HD
magas ár
  [gameinfo_data] => Devialet dual driver hangszórók, 3-3 mikrofon
14-48 000 Hz frekvenciaátvitel
4/6,5/30 óra üzemidő
IP54-besorolás
Hi-Res Audio Wireless
érintéses vezérlés, multi device
dinamikus és áttetsző zajcsökkentés
SBC, AAC, L2HC, LDAC kodekek
Type-C csatlakozó, gyorstöltés
  [gameinfo_gs_rating] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_service] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_battery] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
  [gameinfo_pcw_awards] => Array
    (
      [0] => 3
    )

  [gameinfo_price] => 79 990
  [gameinfo_forum_url] => 
  [gameinfo_embed] => 
  [gameinfo_quote] => A FreeBuds Pro 2 nagyon jól megépített, elegáns és profi belsővel szerelt TWS fülhallgató, ami ráadásul kínál is néhány hasznos extra funkciót.
  [gameinfo_format] => 
  [gameinfo_pegi] => 
  [gameinfo_pegi_descriptor] => 
  [gameinfo_multiplayer_online] => 
  [gameinfo_multiplayer_offline] => 
  [gameinfo_numofplayers] => 
  [gameinfo_pack] => 
  [gameinfo_language] => 
  [gameinfo_subscription] => 0
  [gameinfo_important] => 0
  [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
  [gameinfo_collectors_edition] => 0
  [gameinfo_need_internet] => 0
  [gameinfo_cover] => 
  [gameinfo_screenshot1] => 
  [gameinfo_screenshot2] => 
  [gameinfo_screenshot3] => 
  [gameinfo_screenshot4] => 
  [manufacturer] => Array
    (
      [manufacturer_id] => 82
      [manufacturer_name] => Huawei
      [manufacturer_url] => huawei
      [manufacturer_link] => http://www.huawei.com/
      [link] => /gyarto/huawei
    )

  [link] => /termekinfo/huawei-freebuds-pro-2-7921.html
  [gameinfo_pro_list] => Array
    (
      [0] => tiszta, torzításmentes hangzás
      [1] => hasznos extra funkciók
      [2] => LDAC/L2HC
      [3] => multi device
    )

  [gameinfo_kontra_list] => Array
    (
      [0] => a dinamikus zajszűrésre ráfér a FW-frissítés
      [1] => nincsen NFC és aptX HD
      [2] => magas ár
    )

  [gameinfo_pcw_rating] => 8.5
)
1
            
 • Teljesítmény:

  9

 • Ár/Érték:

  8

 • Anyagminőség:

  9

 • Extra funkciók:

  9

 • Szoftver:

  8

 • Akkumulátor:

  8

 • Kinézet:

  8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.