Hirdetés

Így állítsd be a Messengered PIN-kódját!



|

Ez a megoldás arra, hogy a Messenger és a Facebook szüntelenül PIN-kódot kér tőled.

Hirdetés

Ha használod a Meta-birodalom korábban a Facebookhoz kötött, ma már önálló alkalmazásként is működő üzenetküldőjét, a Messengert, te is belefuthattál a közelmúltban olyan kérésbe az oldal részéről, hogy egy rejtélyes PIN-kódot kell megadnod a chatelőzményeid szinkronizálásához. Ennek az az oka, hogy tavaly év vége óta már titkosítással védi a platform az üzeneteinket a végpontok között.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy üzeneteink csak számunkra és chatpartnereink számára elérhetők. Pontosabban, az általunk és a címzett által használt eszközökről lehet csak hozzáférni a privát beszélgetéshez.

Elméletileg ahhoz kell a PIN-kód, hogy minden általunk használt eszközön ott tudjuk folytatni a csevegést, ahol a másikon abbahagytuk. Azért csak elméletileg, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy beállított PIN-kód nélkül is működik minden a megszokott módon.

Hirdetés

A Messenger, hasonlóan a Meta többi platformjához, a Secure Storage nevű felhőalapú tárolót használja személyes dolgaink tárolásához. Ez a szolgáltatás biztosítja, hogy bármikor és bárhol hozzáférhessünk ezekhez, és ezért indokolt a PIN-kód használata is.

Ha szeretnénk élni a lehetőséggel, és privát kód ismeretéhez kötnénk a beszélgetéseinkhez való hozzáférést, jó, ha tudjuk, hogy ezt csak a Messenger alkalmazásban tudjuk megtenni, a webes felületen ne is keressük. A rendszer felajánlja egyszeri kód használatát is, de talán akkor már érdemesebb végleg elrendezni az ügyet.

Azt érdemes észben tartani, hogy ez a módszer csak olyan készüléken működik, amin be van kapcsolva a Biztonságos tárolás funkció. Először is nyissuk meg a Messenger alkalmazást, majd válasszuk ki a bal felső sarokban lévő három vízszintes vonalat, vagyis az alkalmazás főmenüjét. Innen válasszuk ki a fogaskerék ikont, ami a beállítások menühöz irányít át minket.

Itt bökjünk rá az Adatvédelem és biztonság menüpontra.

A sok lenyíló opció közül válasszuk ki a Végpontok között titkosított chatek opciót és ezen belül is az Üzenetek tárolása menüpontot.

Ha még nem állítottunk be, a telefon itt ajánlja fel nekünk az Új PIN-kód beállítását.

Más dolgunk ezzel nem is lesz, mint megjegyezni és bepötyögni, ha kéri tőlünk a Messenger.

Ha ezt megtesszük, akkor biztos minden eszközünkön hozzáférünk az üzeneteinkhez. Ha valaki úgy érzi, hogy ez neki nem elég biztonságos, a PIN helyett választható egy 40 karakterből álló egyedi kód is, illetve Androidon a Google Drive, és Apple eszközökön az iCloud is használható opció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.