Hirdetés

Így teljesít a Xiaomi 14 Ultra kamerája az iPhone 15 Pro Maxhez képest



|

Korai videótesztek árulkodnak az új Xiaomi-csúcsmobil kamerás képességeiről.

Hirdetés

A Xiaomi Kínában már tavaly ősszel piacra dobta a Xiaomi 14 és 14 Pro néven futó aktuális csúcstelefonjait, a globális rajtra viszont csak február 25-én fog sor kerülni, a barcelonai Mobile World Congress 2024 mobil kommunikációs konferencia keretében. A várakozások szerint a nemzetközi forgalmazásba nem jut el a Pro kiadás, cserébe viszont a gyártó előrukkolt egy vadonatúj variánssal a Xiaomi 14 Ultra képében, amelynek nemrég lezajlott a kínai bemutatója, időközben pedig néhány tesztelő is megkapta, akik most videókon mutatják meg, hogyan is teljesít az újdonság az iPhone 15 Pro Maxhez képest.

A Xiaomi 14 Ultra hátlapján egy négylencsés rendszer teljesít szolgálatot 50 MP-es széles és 50 MP-es ultraszéles látószögű, valamint 50 MP-es telefotó és 50 MP-es periszkópos telefotó szenzorokkal. A gyro-EIS képstabilizálással felvértezett kamera akár 8K/30 fps videókat is képes rögzíteni Dolby Vision és HDR 10 támogatással, vagyis az új zászlóshajóba mindent belepakoltak, ami manapság elvárható egy ilyen kategóriájú mobiltól.

Hirdetés

A Techy Artist nevű feltöltő tesztje alapján a 14 Ultra a képstabilizálásban és a színek visszaadásában is felveszi a versenyt az Apple csúcsmodelljével, még ha az utóbbi kapcsán nem is végez tökéletes munkát a piros és a rózsaszín bizonyos árnyalataival.

Hasonló következtetésre jutott az Alpha Tech nevű csatorna is, amelynek futás közben elvégzett tesztje (ez az alábbi videóban 1:30 körül kezdődik látható) alapján a Xiaomi bajnoka még szebben is stabilizálja a felvételeket, mint az iPhone 15 Pro Max, valamint az ultraszéles szenzorral, a zoomolásban és az éjszakai üzemmódban is olyan munkát végez, ami nyugodtan odaállítható a konkurens mellé.

Akiket a zoomolás érdekel a legjobban, azoknak Alpha Tech egy különálló anyaggal is jelentkezett, amely a videózásban és a fényképezésben is megmutatja a 75 és 120 mm-es gyújtótávolságokkal dolgozó (3,2-szeres és 5-szörös optikai zoom) készülék teljesítményét. A felvételek alapján a fotóknál 30-szoros ráközelítésig viszonylag éles részletekre számíthatunk, az 50-szeres és 80-szoros zoom mellett lőtt Hold-portrékkal viszont már nem fogunk versenyekre nevezni.

Az még egyelőre nem ismert, hogy Európában mennyit kér majd a Xiaomi a 6,73 hüvelykes AMOLED kijelzővel és Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chippel szerelt csúcsmobilért, de a kínai árakat lefordítva  tárhelytől és memóriától függően 320 és 400 ezer forint között kóstálhatnak a legfeljebb 16 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel választható modellek. A február 25-i globális rajtig persze már nincs sok hátra, így hamarosan többet is megtudunk majd az árazásról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.