Hirdetés

Itt a vége: csődbe ment a Vice



|

A kétezres éveket meghatározó online kiadó több éves küszködés után feladta.

Hirdetés

Az egykor szebb napokat látott Vice kiadója, a Vice Media tegnap reggel csődvédelmet kért, miután már évek óta gazdasági gondokkal küzdött. A kiadó portfóliójába olyan emblematikus kiadványok tartoztak, mint a Vice, a Motherboard vagy a Refinery29.

A csődeljárást azután kezdeményezték, hogy hónapokon keresztül kerestek vásárlókat. A Vice Media azt is bejelentette, hogy a kiadót egy befektetői konzorcium vásárolja meg, amelynek tagjai a Fortress Investment Group, a Soros Fund Management és a Monroe Capital.

Hirdetés

A cégért most 225 millió dollárt fizettek, ami jól mutatja, hogy mennyire rosszul áll a szénájuk, tekintve, hogy 2017-ben még 5,7 milliárd dollárra értékelték a portfóliót. A Vice Media jelezte, hogy a nemzetközi cégeik, köztük a Vice TV nem képezik a csődeljárást követő értékesítés részét.

Az említett konzorcium jelentős adósságállományt is átvesz a Vice Mediától, egyelőre azonban még nincs kőbe vésve a tranzakció, ugyanis még érkezhet magasabb ajánlat a cégre.  A Vice Media - a szintén becsődölt BuzzFeed News-tól eltérően - az új tulajdonosok érkezését követően is szeretné folytatni a publikálást.

A Vice Media két vezetője, Bruce Dixon és Hozefa Lokhandwala úgy látják, hogy a felvásárlást a következő 2-3 hónap során bonyolíthatják le. A cég jelenleg körülbelül húszmillió dolláros tőkeinjekciót kapott a konzorcium tagjaitól, hogy az átmeneti időszakban finanszírozni tudják a működésüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.