Hirdetés

Jövőre leváltja az Androidot a Huawei



|

2021-ben érkezik a Huawei mobilokra a HarmonyOS rendszer, mindez pedig kényszerű lépés, mert már az EMUI 11 sem épül Android 11-re.

Hirdetés

Elképesztően szorult helyzetbe került a Huawei, amelytől a jelentések szerint szeptember 15-ét követően gyakorlatilag a tech szektor döntő többsége kénytelen elfordulni: az amerikai korlátozások tiltják, hogy bárki kiszolgálja a Huawei-t, aki amerikai technológiát használ, akármilyen formában. A Huawei nehéz helyzetéről ebben a cikkünkben bővebben értekeztünk. Eközben azért a Huawei nem szeretné feladni, és feltehetően a felhalmozott készletekből dolgozna átmenetileg, amíg nem talál új megoldásokat, szankciók által nem sújtott partnereket. A héten kezdődött fejlesztői konferenciáján pedig több érdekességet is elárult. 

Hirdetés

Többek között azt, hogy elkészült a HarmonyOS rendszer legújabb, második változata, ami okoshangszórók és viselhető eszközök után már mobilokra is jön. Ezt Richard Yu, a fogyasztói üzletág ügyvezetője erősítette meg, és hozzátette, hogy a fejlesztők már decemberben hozzáférnek majd a mobilos rendszerhez. Az első HarmonyOS rendszerű mobilok pedig 2021-ben érkeznek, tehát kényszerűségből, de a Huawei tényleg leváltja az Androidot (fontos adalék, hogy az új EMUI 11 felület egyelőre nem is épülhet Android 11-re, mert eddig a Huawei nem férhetett hozzá a Google munkájához). 

Feltehetően a Huawei az olcsóbb kategóriában próbál majd szerencsét a HarmonyOS rendszerrel, ami Google-mentesen valószínűleg inkább csak Kínában lesz érdekes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.