Hirdetés

Kéretlen whatsappos péniszfotók miatt kapott börtönt ez a brit férfi



|

A 39 éves elítélt többszörös visszaesőnek számít a szexuális bűncselekmények terén.

Hirdetés

Az úgynevezett cyberflashing, vagyis a kéretlen pucér fotók továbbítása több puszta kellemetlenségnél, hiszen már európai uniós szinten is célegyenesbe került az az új szabályozás, amely a büntethetővé teszi a szexuális zaklatás ezen formáját, bizonyos országokban pedig már létezik is ilyen rendelkezés, melynek most gyakorlati következménye is lett egy elkövetőre nézve.

Míg Skóciában 2010 óta tilos a kibervillantás, Angliában csak a január 31-én életbe lépett online biztonságról szóló törvénnyel vált büntethetővé, melynek első kárvallottja egy 39 éves elkövető lett.

A Sky News beszámolója szerint az essexi Basildonban élő Nicholas Hawkest nemrég 66 hétnyi, vagyis  kb. 15 hónapnyi börtönbüntetésre ítélte a southend-i bíróság, amiért február 9-én kéretlen fotót küldött a merev péniszéről egy 15 éves lánynak és egy másik nőnek a WhatsAppon. Az egyik sértett végül képernyőfotót készített az üzenetről, és feljelentést tett a rendőrségen.

Hirdetés

Hawkes kézre kerítését segítette, hogy a férfi már regisztrált szexuális bűnöző volt és 2033 novemberéig az is marad, miután tavaly elítélték egy 16 év alatti kiskorúval folytatott szexuális tevékenység miatt. Az elkövető kedden bűnösnek vallotta magát az ezzel és egy további szexuális bűncselekménnyel kapcsolatos végzés megsértésében, ami szintén beleszámított a most kiszabott büntetésébe.

Az Essex-i rendőrség továbbá közölte, hogy Hawkesnak egy 10 éves távoltartási végzésnek is meg kell felelnie, és 15 éven át a szexuális ártalom megelőzésére vonatkozó végzés (Sexual Harm Prevention Order) hatálya alá tartozik, amely a potenciális áldozatok védelme érdekében korlátozza az offline és az online tevékenységét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.