Hirdetés

Későbbre halasztották a SpaceX Crew-3 kilövését



|

A Nemzetközi Űrállomásnak egy kicsit tovább kell várnia az új személyzetre.

Hirdetés

Egy darabig még gyakorolnia kell a türelem erényét annak, aki élőben szeretné nézni a SpaceX Crew-3 kilövését, a NASA ugyanis elhalasztotta az indulást egészen november harmadikáig. Az űrkutatási hivatal a rossz időjárási körülményekre hivatkozva döntött a későbbi időpont mellett, további csúszás azonban nem valószínű, miután a hivatalos előrejelzés szerint 80% az esély a jó körülményekre.

Hirdetés

A NASA magyar idő szerint 6:10-re tervezik az indulást, ami sokkal előnyösebb a hazai érdeklődőknek, helyi idő szerint ugyanis hajnal 1:10-kor bocsátják fel a Crew-3-at. Három NASA asztronauta, Raja Chari (a küldetés irányítója), Tom Marshburn és Kayla Barron indul majd az ISS-re, azaz a Nemzetközi Űrállomásra, ahol 2022 áprilisig fognak tartózkodni.

A SpaceX emberes kilövéseinek száma még viszonylag csekély, az első ilyen a Crew-1 volt 2020 novemberében, miután a Crew-2 egészen 2021 áprilisáig nem szállt fel. Legutóbb az Inspiration 4 küldetésről írhattunk nektek, amiben civilek is részt vettek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.