Hirdetés

Készül a gyerekek számára fejlesztett Instagram?



|

A Facebook vezetősége egyelőre csak igyekszik felfedezni a 13 év alatti célcsoportra fókuszáló közösségi oldal lehetőségeit.

Hirdetés

A jelek szerint tovább terjeszkedne a közösségi médiaplatformok piacán a Facebook, ugyanis egy kiszivárogtatott céges bejegyzés alapján a vezetők legfeljebb 13 éves felhasználók számára fejlesztenének egy új Instagram-verziót. Miután nemrégiben szigorított a vállalat az Instagram életkort ellenőrző algoritmusán, logikus döntésnek tűnik a visszaszorított felhasználói bázis felé nyitás egy új platformmal.

Vishal Shah, az Instagram termékekért felelős alelnökének bejegyzése alapján ezentúl prioritást élvez a cég termékfejlesztésének vonatkozásában a fiatal korosztály, így cél, hogy a 13 évesek és a náluk fiatalabbak számára sikerüljön tervezni egy biztonságosan használható Instagram kiadást.

Hirdetés

Jelenleg ugyanis az Instagramot a hivatalos szabályok szerint nem használhatják e korosztály tagjai, a cég pedig mesterséges intelligencia és önmagát tanító algoritmusok segítségével igyekszik kiszűrni a szabályszegőket.

A tervek szerint a gyerekeknek szánt Instagram fejlesztéséért Adam Mosseri, vagyis az Instagram vezetője, valamint a Pavni Diwanji, a Facebook alelnöke felelnek majd. Diwanji korábban a YouTube Kids, illetve több, gyerekekre szabott termék létrehozásán dolgozott a Google-lel.

További információt egyelőre nem tudni a majdani platformról, az ellenben kiderült célcsoportként számol a vállalat a 13 évesnél nem idősebb gyerekekkel is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.