Hirdetés

Két év múlva ad új esélyt Donald Trumpnak a Facebook



|

Ha sor is kerülhet a visszatérésére, az nem mostanában lesz.

Hirdetés

A január 6-i washingtoni zavargások szítása végképp betette a kaput az amerikai ex-elnök közösségi médiás jelenlétének, Donald Trumpot ugyanis az események után lényegében minden platformról kitiltották a Facebooktól a Twitteren át a YouTube-ig. Az ingatlanmágnásból lett politikus végül saját blogot indított, amit viszont Trump csapata szüntetett meg mindössze három nap után. 

Az egykori elnök twitteres tiltása örökre szól, a Facebook esetében viszont határozatlan időre szabták a büntetést. Mark Zuckerberg platformjának kritikus moderálási döntéseit viszont egy (Sajó András személyében magyar taggal is rendelkező) független felügyelő testület ellenőrzi, amely később felhívta arra az üzemeltető figyelmét, hogy a platform szabályzatában nincs ilyen lehetőség.

Hirdetés

A Facebook így most igazodott a testület véleményéhez, s hivatalos közleményben adta a világ tudtára, hogy Trump egészen 2023. január 7-ig nem térhet vissza, ám akkor is csak abban az esetben, ha az oldal szakértői úgy ítélik meg, hogy az ex-elnök visszatérése már nem jelent közbiztonsági kockázatot. A közlemény továbbá azt is leszögezi, hogy a tiltás esetleges feloldása után "gyorsan szigorodó" szankciókat léptetnek életbe, ha az egykori államfő újabb jogsértéseket követne el.

Így tehát Donald Trump legjobb esetben is kerek 2 éves eltiltással számolhat, bár minden bizonnyal jobban fáj neki, hogy kedvenc platformján, a Twitteren soha többé nem szólhat követőihez. Kerülőutakon viszont még így is eljut a szava a mikroblogra, a Facebook döntésére reagáló közleményét ezúttal Davey Alba, a The New York Times Riportere posztolta:

Az ex-elnök ebben sértésnek nevezte a verdiktet a 75 millió (valójában 74,2 millió) szavazójára nézve, és azt is megismételte, hogy csalásnak tartja a tavalyi választás eredményét.

"Nem szabad engedni, hogy megússzák ezt a cenzúrát és elhallgattatást, végül mi fogunk győzni. A hazánk már nem bírja tovább ezt a visszaélést!"

- zárul a rövid, ám annál velősebb közlemény.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.