Hirdetés

Kiderült, mikor keményít be a jelszavak megosztásánál a Netflix



|

Fontos lépésre készül a szolgáltató a fizetős profilmegosztás kapcsán.

Hirdetés

A Netflix ugyan néhány éve még büszkén hirdette, hogy az előfizetői bárkivel megoszthatják a jelszavukat, egyetlen profilról több embernek is hozzáférést biztosítva a platform tartalmaihoz, a streaming piac egyre ádázabb versengésével azonban a szolgáltató is bekeményített, és egy évvel ezelőtt bejelentette, hogy megszünteti ezt a lehetőséget.

A "potyázók" és közösen előfizetők így kénytelenek lesznek saját fiókot indítani, vagy egy ismerősük/családtagjuk profilján belül új, fizetős alfiókokat nyitni. A szigorítás bevezetésére ugyan hazánkban még nem került sor, de a Netflix most egy fontos lépést tesz a globális megvalósítás felé.

Hirdetés

Az Android Authority beszámolója szerint ugyanis egy befektetőknek szóló dokumentumból kiderül, hogy a streaming platform a második negyedév végéig, vagyis június végéig a legfontosabb piacán, az Egyesült Államokban is el szeretné indítani a fizetős alprofilok rendszerét. A Netflix arra számít, hogy ezzel ideiglenesen csökkenni fog az előfizetői száma, hosszabb távon azonban több lesz a bevétele, mint a fizetős alfiókok bevezetése előtt. Ezt a vélekedést az alapozza meg, hogy néhány tesztországban egy ideje már elérhető az új konstrukció, így vannak tapasztalatok a fogadtatás kapcsán.

Ami a várható árat illeti, Kanadában például havi 7,99 kanadai dollárt, vagyis kb. 2000 forintot kóstál egy másodlagos profil elindítása, de ez nem garantálja, hogy az Egyesült Államokban, vagy később az EU országaiban is így alakul majd a díjszabás. Fontos, hogy a másodlagos profil mindenképpen olcsóbb egy önálló előfizetésnél, miközben ezek birtokosai saját jelszóval léphetnek be és személyre szabott ajánlásokat kapnak, vagyis az ígéret szerint ebben a konstrukcióban sem csorbul az élmény.

A Netflix tehát ráfordult a célegyenesre a jelszómegosztás elleni harcban. Az új, szigorúbb szabályok egyébként február óta ismertek, itt írtunk róluk bővebben. A szolgáltató akkor azt ígérte, hogy az idei év során több országra is kiterjeszti a regulákat, így számítani lehet rá, hogy a magyar előfizetők sem kerülhetik el sokáig a bevezetést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.