Hirdetés

A koronavírus miatt Kína megint lecsapott a VPN-szolgáltatásokra



|

A kínai kormány megint talált egy jó indokot arra, hogy miért kell megregulázni a VPN-szolgáltatókat a régióban.

Hirdetés

A koronavírus rengeteg szektorra van komoly hatással, és most például a Kínában lévő emberek számára a globális web elérése is nehezebb lett. A kínai kormány ugyanis a járvány okán megint lecsapott a VPN-szolgáltatásokra. Kínán belül blokkolják a VPN-ek elérését, így jobban irányíthatják az információk ki- és beáramlását. Igaz, hogy így a hamis információk terjedését megállítják, de a kínai állampolgárok és ott élők számára így nehéz megtudni, mi történik a világban - pedig általánosságban bizonyos fokig engedni a VPN-eket működni a kínai kormány. 

Hirdetés

A privát és nem regisztrált VPN-eket teljesen blokkolta a kínai kormány, de a kormányzatnál regisztráltak működhetnek. Ezeket főleg külföldi és belföldi cégek használják a napi működésükhöz. Bár ezúttal nem annyira a felhasználók blokkolása, hanem a VPN-szolgáltatók letiltása a cél, ezzel együtt az is látszik, hogy politikai feszültség esetén mindig lecsap a kormány a VPN-ekre. 

A különféle beszámolók szerint a koronavírus terjedése óta egyre nehezebb használni VPN-t Kínában, a "külföldi" net használata közel lehetetlen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.