Hirdetés

Kis híján lenyomja itthon a Pornhub a Netflixet



|

A magyarok pornónézési szokásairól végzett kutatást az NMHH.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) dolga nem csak abban merül ki, hogy a streaming-szolgáltatókkal hadakozik a korhatári besorolások miatt, időről-időre például érdekes kutatásokat is közöl a szervezet a magyarok médiafogyasztási szokásairól.

Nemrég a piros-fehér-zöld közönség kedvenc zenéiről számolt be a hatóság, előtte pedig a fiatalok és a televízió viszonyának megváltozásáról szolgált egy tanulságos összefoglalóval. Most pedig itt egy újabb jelentés, amely ezúttal a pornóoldalak hazai népszerűségéről árulkodik.

Hirdetés

"Az internet "vörös lámpás" negyede" című felmérés keretében az NMHH a 10 legnépszerűbb pornóoldal látogatottsági adatait vizsgálta és vettette össze a két vezető hazai hírportál, vagyis a 24.hu és az Index, illetve a Netflix streaming-szolgáltató látogatottságával. A 2023. május 16. és június 16. között végzett felmérés alapján a magyarok kedvenc felnőtt oldala, a PornHub egy átlagos hét alatt közel annyi felhasználót, 902564 embert vonz, mint az 1 millió 7 ezer nézőt lekötő Netflix.

A felmérésből az is kiderül, hogy az erotikus tartalmak átlagos nézettségi ideje (ATS) a top 10 pornóoldal esetében 30 perc körül alakul, míg a 24.hu-n 25,5 percet töltenek el a vendégek. A filmekkel és sorozatokkal operáló Netflix itt nem meglepő módon jobban elhúz a mezőnytől, 1 óra 48 perces ATS-t produkálva.

Ami a 10 legnépszerűbb felnőtt oldalt érinti, a havi 1,92 millió látogatót vonzó PornHub mögött a Stripchat.hu-t találjuk 905 ezer látogatóval, a dobogó harmadik fokára pedig a 825 ezer látogatót elérő Xhamster kapaszkodott fel. A magyarok becsületére szóljon, hogy azért némi nemzeti érzés is szorul a pornónézésbe, a toplistára ugyanis két hazai oldal, a Rosszlanyok.hu (647 972 látogató) és a Napiszex.com (502 ezer látogató) is beverekedte magát.

Végezetül az NMHH kutatása a demográfiai adatokat is megvizsgálta, arra jutva, hogy a 10 legnépszerűbb pornóoldal esetében a látogatók 52,8%-a férfi, 23,1%-a pedig nő. Az utóbbiak pedig nemcsak kevesebben vannak, hanem kevesebb időt is töltenek a pikáns tartalmakkal: a nők havi szinten kb. 43 percig tartózkodnak a felnőtt portálokon, míg a férfiak 1 óra 54 percig időznek az erotikával.

Az NMHH teljes kutatása ide kattintva olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.