Hirdetés

Kiszállhat az okostelefonok piacáról az LG



|

Nagyon régóta veszteséges a cég számára ez a szegmens, nem lenne meglepő, ha búcsút intene neki.

Hirdetés

Bár voltak idők, amikor egész korrekt telefonokat gyártott, az LG soha nem tudott olyan sikereket elérni ezen a területen, mint vetélytársai. Szerencsére a cég a kijelzők és a háztartási eszközök területén szárnyal, úgyhogy nem okozna túl nagy gondot, ha el kellene engednie az okostelefonokat.

A vállalat az elmúlt öt évben 4,5 milliárd dollárnak megfelelő összeget bukott az okostelefonokon, 23 negyedéven keresztül volt veszteséges számára ez a szektor, és mindössze a piac 2%-át birtokolja, így az, hogy az ügyvezető Kwon Bong-seok nagy változásokat lengetett be, igazán nem meglepő.

Hirdetés

The Korean Herald birtokába jutott levél hitelességét az LG is elismerte, a vállalat kész elengedni a mobilokat, ha szükségesnek látja. Elképzelhető, hogy eladják a divíziót, feloszlatják, vagy elbocsátásokkal csökkentik a méretét, de egyelőre még nem dőlt el semmi. Az ugyanakkor semmiképp nem jó jel, hogy ez egyáltalán felmerült.

Az LG legutóbb az extravagáns Winggel állt elő, de a kétképernyős LG G8X ThinQ és az LG G5 is érdekes próbálkozások voltak - kár, hogy nagy sikerre nem számíthattak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.