Hirdetés

Ilyen lenne egy korhatáros, brutális Star Wars



|

Egy digitális effektekkel foglalkozó stúdió elkövette, amiről mindannyian csak álmodtunk: a messzi-messzi galaxis véres és kegyetlen lett.

Hirdetés

Amikor visszanézünk egy olyan filmet, amelyet a digitális technológiák hajnalán ruháztak fel speciális effektekkel, CGI karakterekkel és egyéb extrákkal, mai szemmel a legtöbb már megmosolyogtató lehet. Ugyanígy sokan néznének a nagyobb közönség reményében korhatárosra faragott filmeket valósághűbb (vagy akár kissé eltúlzott) képsorokkal. Egy VFX-szakértő épp az ilyen álmokat váltja valóra, miközben azt demonstrálja, mi mindent meg lehet csinálni akár ingyenesen vagy olcsón elérhető pluginekkel és eljárásokkal.

Hirdetés

A Corridor Crew nevét talán akkor ismerték meg a legtöbben, amikor "megjavították" azt a minden idők legrosszabb VFX effektjének kikiáltott jelenetet, ahol a Skorpiókirály című filmben Dwayne 'The Rock' Johnson fejét megpróbálták teljesen 3D animációval ráilleszteni egy gigantikus skorpió testére. Részletes videóban mutatták be, hogy új 3D mapping és fénykezelési eljárásokkal már a Hollywoodban szokásos pénzhegyek nélkül is meg lehet oldani a feladatot.

Van azonban egy olyan videójuk is (ami ugyan nem mai, de egy ideig elérhetetlen volt, így lehet, hogy lemaradtatok róla), ami bizonyára sokak vágya volt már, legfeljebb egy részük nem büszkélkedett el ezzel. A Star Wars sorozat filmjei mindig nagyon óvatosan bántak az erőszakos jelenetek, a vér és a halál megjelenítésével, hiszen csak úgy lehet az ajándéktárgyakra ráizgatott gyerekeket is berántani a mozikba, ha korhatáros marad az alkotás. De tegyük a szívünkre a kezünket, hányszor gondoltunk már bele, hogy ennyire vér és sérülések nélkül még akkor sem hihető egy csomó jelenet, ha alapvetően egy sci-firől van szó, ami ugyebár amúgy sem a realitás szigorú betartásáról szól.

Lényeg a lényeg: a Corridor Crew tagjai választottak egy-egy ikonikus jelenetet a klasszikus trilógiából és George Lucas előzményfilmjeiből, majd alaposan kezelésbe vették őket. Az alábbi videóban nem csak a végeredmény csodálatos, hiszen azt is elmesélik, melyik átalakítást hogyan készítették el - aki egy kicsit is benne van az After Effects, vagy a 3D modellező szoftverek használatában, akár utánuk is csinálhatja. Aztán persze a végén jön a nagy bemutató, ahol levetítik egymásnak és nekünk, mire jutottak. Mutatjuk is, érdemes megnézni - elég annyi hozzá, hogy Jar-Jar végre megkapja, ami jár-jár neki! A videó egyébként még tavaly novemberi, de feltöltése után jó ideig nem volt elérhető, esélyesen szerzői jogi problémák miatt, most viszont végre teljes pompájában megtekinthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.