Hirdetés

Leállt a Tesla app, sokan még az autójukba sem tudtak beszállni



|

Világszerte ráfáztak azok a teslások, akik a kártya helyett a mobiljukra hagyatkoznak.

Hirdetés

Habár az elektromos autók kapcsán többnyire konszenzus van arról, hogy a szimplább hajtásrendszer miatt a karbantartásuk is kisebb kihívást jelent, a Tesla tegnapi hibája bizonyította, hogy a szép új világ is tartogathat kellemetlen meglepetéseket.

A Tesla mobilalkalmazás frissítése után ugyanis leálltak az appot kiszolgáló szerverek, így a tulajdonosok egyszerűen nem tudtak kapcsolódni a járműveikhez, ami akár az elindítást is megakadályozhatta.

Hirdetés

A kimaradás miatt világszerte érkeztek bejelentések, a Twittert ellepték a panaszos posztok: volt, aki autómentőt hívott, másnak pedig az esti programját kellett elhalasztania a hiba miatt. Az elindulás azoknak vált lehetetlenné, akik nem hordják magukkal a Tesla által biztosított kártyát, hanem kizárólag a mobilos alkalmazást használják kulcsként.

Egy dél-koreai ügyfél magának Elon Musknak számolt be a problémáról. A milliárdos azt ígérte, hogy ellenőrzi a dolgot, ám végül nem jelentkezett részletesebb válasszal.

A szervergondokról hírt adó Electrec ugyanakkor megjegyezte, hogy akik nem bontották a kapcsolatot az autó és az alkalmazás között, azok Bluetooth-on keresztül elvileg továbbra is el tudták indítani a Teslájukat.

A Downdetector-on leadott bejelentések száma alapján néhány órán át tarthatott a tömeges leállás, de cikkünk megírása előtt nem sokkal még mindig akadt 7 panaszos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.