Hirdetés

Lekapcsolja közösségi VR-metaverzumát a Microsoft, de ne essetek pánikba, jön helyette új!



|

Miközben tízezer embert kirúgnak, megszüntetik a AltspaceVR-t is, de már dolgoznak az utódján.

Hirdetés

Március 10-én lekapcsolja saját metaverzumát a Microsoft. Az AltspaceVR nevű platformot még 2017-ben vásárolta fel a cég, a Facebookhoz hasonlóan készülve a virtuálisvalóság-őrületre, amelyről azóta tudjuk, hogy nem annyira és nem úgy érkezett meg, ahogy várták. A vállalat ezentúl a Microsoft Mesh nevű felhőalapú AR/VR felületére koncentrál.

A VR hamarosan nem csak a vásárlók szórakozása, hanem komoly üzleti lehetőség is lesz, most pedig még magasztosabb céljuk van vele: a metaverzum egy nyíltabb, hozzáférhetőbb, biztonságosabb változatát szeretnék létrehozni - közölte a Microsoft az erről szóló blogposztjában.

Hirdetés

A Mesh szerintük pont annyira érdekli majd az alkotókat és a befektetőket, mint a felhasználókat. (Értsd: sikerül majd neki, ami a Metának nem.)

Az AltspaceVR lekapcsolásának nyilván köze van ahhoz a hírhez, hogy a cég tízezer alkalmazottjától válik meg világszerte, a felszabaduló büdzsét pedig az MI-feljesztésre és egyéb üzletileg indokolt projektekre fordítják. A lekapcsolás előtt egyébként intenzív bulisorozat indul az Altspace-en, így arra buzdítanak mindenkit, hogy töltse le az alkalmazást, hiszen még így, az utolsó hetekben is van értelme.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.