Hirdetés

Magyarországon is kapható lesz a Motorola mesterséges intelligenciás csúcsmobilja, két olcsóbb modellel együtt



|

Az M-betűs gyártó rögtön két új Edge 50 mobilt is leleplezett, az egyik a Qualcomm legújabb AI-chipjével támad.

Hirdetés

Az immáron közel 10 éve a kínai Lenovóhoz tartozó Motorola Indiában már április 8-án piacra dobta a legújabb középkategóriás ajánlatát, a Snapdragon 7 Gen 3 processzorral felszerelt Edge 50 Prót, a szivárgásokból viszont előre tudni lehetett, hogy a nemzetközi porondon további testvérmodellek is kísérik majd az olcsóbb Edge 50 Fusion és a csúcskategóriában versengő Edge 50 Ultra képében.

A márka a mai napon tudta le a globális premiert, az ennek keretében színre lépett új zászlóshajó pedig kimondottan erős hardverrel keresi a vásárlók kegyeit, a manapság szinte elengedhetetlen mesterséges intelligenciára helyezve a hangsúlyt.

Hirdetés

Az Edge 50 Ultrában ugyanis a Qualcomm legújabb, neurális feldolgozóval (NPU) ellátott erőforrása, a 4 nm-es gyártástechnológiával készülő Snapdragon 8s Gen3 chip dolgozik, amely közvetlenül az eszközön képes bizonyos AI-alapú feladatok ellátására. Ennek jegyében a telefonon a Moto AI néven futó eszközkészlet is helyet kapott, benne generatív témákkal, kereséssel és navigációval, valamint kamerás képességekkel.

Az új csúcs-Motorolába  emellett egy 6,7 hüvelykes P-OLED kijelzőt építettek 144 Hz-es képfrissítéssel, 2500 nites maximális fényerővel és HDR10+ támogatással. A Gorilla Glass erősebb változatával, a Gorilla Glass Victus üveggel védett telefon 12 GB vagy 16 GB memóriával lesz kapható, 512 GB vagy 1 TB UFS 4.0 tárhellyel.

Ami a kamerás hardvert illeti, a Motorola egy 50 MP-es széles, egy 64 MP-es periszkópos telefotó és egy 50 MP-es ultraszéles lencsét tett az Edge 50 Ultra hátlapjára, míg a szelfikről egy 50 MP-es szenzor gondoskodik. Akku-fronton egy 4500 mAh-s telepet kapunk, 125 W vezetékes, 50 W vezeték nélküli és 10 W visszafelé töltéssel. A Motorola Edge 50 Ultra szürke vagy barack színű vegán bőr, valamint fa burkolattal érkezik, június elejére ígért hazai rajttal, 410 ezer forintos induló áron.

A szintén ma leleplezett Edge 50 Fusion ezzel szemben egy jóval olcsóbb, 165 ezer forintos ajánlat, ami persze nyomot hagy a specifikáción is: a 6,7 hüvelykes kijelzővel készülő mobilba egy középkategóriás Snapdragon 7s Gen 2 chip kerül legfeljebb 12 GB RAM-mal, a hátlapon pedig egy 50 MP-es széles és egy 13 MP-es ultraszéles látószögű kamera kapott helyet. A belépő modellt a Motorola kétféle kék árnyalatban és pink színben forgalmazza majd, ugyancsak június eleji indulással.  

Motorola Edge 50 Fusion és Edge 50 Pro
Motorola Edge 50 Fusion és Edge 50 Pro

Végezetül az Indiában már korábban bemutatott, a Fusion és az Ultra közé pozicionált  Edge 50 Pro a Snapdragon 7 Gen 3 chippel és három hátlapi kamerával (50 MP széles, 10 MP telefotó, 13 MP ultraszéles látószög) nyomul, a kijelző pedig itt is 6,7 hüvelykes. A Motorola ezt 240 ezer forintért méri, és már a következő hetek során boltokba küldi, beleértve hazánkat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.